Sandras LCHF-blogg

Sandras LCHF-blogg

Om Sandras LCHF-blogg

Här hittar du läckra LCHF-rätter till vardag och fest.
Jag gillar mat från jordens alla hörn, men det spanska köket ligger mig extra varmt om hjärtat. Svensk husmanskost går ju inte heller av för hackor, så det finner du också här. Dessutom är jag väldigt förtjust i fräscha grönsaker och lagar mycket mat med inspiration från länderna runt Medelhavet.

Tack vare min mat har min sambo blivit av med diabetes typ 2 och en massa mediciner.
Vi mår toppen båda två och går sakta men säkert ner i vikt.
VARMT VÄLKOMMEN!

Följ mig på instagram: @sandras_lchf_blogg

Härlig höstmat!

LCHF - lyxmatPosted by Sandra Medin Mon, October 26, 2009 16:20:43

Den annalkande kylan, höstens gula löv och solens blekgula sken, som nu mest lyser med sin frånvaro, har föranlett följande härligheter:

Jag sparar det bästa till sist och inleder därför med en liten aptitretare:
Krämig blomkålssoppa. Varm, len och god.

Och en trevlig helg härförleden blev det trevlig älg! En mustig älggryta med rotsaker, svamp som vi plockade i fjol och färska, egenodlade kryddor.
Ett värmande långkok när det är som bäst.

Underbara rödbetor! Späda små röda betor, fetaost, timjan, olivolja och S+P.
Fetaosten blir knäckig och söt. Det är nästan som en efterrätt, fast ändå inte.

Gambas al ajillo. En bild som togs innan de små rackarna åkte in i het ugn,
och en bild när de hade kokat till sig. Allt som behövs är stora frysta tigerräkor,
4-5 hackade vitlöksklyftor, en rejäl slurk olivolja, ev. lite vitt vin, lite flingsalt
och rökt paprikapulver (oundgänglig krydda från Spanien. Passar till allt.)
Lägg allt i en liten ugnsfast form och skjutsa in den i het ugn i ca. 10 minuter.
Avnjut med bröd och gott vin. Mousserande eller rött är gott till!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.