Sandras LCHF-blogg

Sandras LCHF-blogg

Om Sandras LCHF-blogg

Här hittar du läckra LCHF-rätter till vardag och fest.
Jag gillar mat från jordens alla hörn, men det spanska köket ligger mig extra varmt om hjärtat. Svensk husmanskost går ju inte heller av för hackor, så det finner du också här. Dessutom är jag väldigt förtjust i fräscha grönsaker och lagar mycket mat med inspiration från länderna runt Medelhavet.

Tack vare min mat har min sambo blivit av med diabetes typ 2 och en massa mediciner.
Vi mår toppen båda två och går sakta men säkert ner i vikt.
VARMT VÄLKOMMEN!

Följ mig på instagram: @sandras_lchf_blogg

Rödlök och paprika med sherryvinäger

LCHF - vegoPosted by Sandra Medin Wed, February 24, 2016 10:52:34

Jag älskar färgglad mat! I går fräste jag upp rödlök och grön paprika med vitlök och sherryvinäger, så här kommer ännu en grönsaksrätt! Servera gärna med kyckling eller halloumi!

Jag delade och ugnsstekte kycklingfiléer som marinerats i marinaden som jag brukar använda till mina Buffalo wings. Tillaga kycklingbitarna på samma sätt som spanska kycklingfiléer! Eller stek bara några skivor halloumi och kanske ett ägg per person och servera till grönsakerna. Servera gärna en klick hemlagad bearnaisesås till maten. Jag brukar krydda min majonnäs med lite lökpulver och en massa dragon - då får man en "fuskbea" som liknar de som säljs i mataffärerna. Till ett mycket lägre pris och utan tillsatser!

Rödlök och grön paprika med vitlök och sherryvinäger - 2-4 portioner

1 stor rödlök

3 gröna paprikor (eller variera med gula och röda. Jag tycker dock att de blir väldigt söta när de tillagas)

ghee eller smör till stekning

2-3 msk sherryvinäger

3 vitlöksklyftor

salt efter behag

1 stänk kajennpeppar


Gör så här:

Skala rödlöken, dela den och skär i halvmånar. Skölj paprikorna, kärna ur dem och skär i stavar. Skala vitlöksklyftorna.

Smält ghee i en rymlig stekpanna på hög värme. Tillsätt löken och fräs den i 3-4 minuter, tills den fått lite färg och blivit lite mjuk. Ta upp löken ur pannan och lägg den i en skål så länge.

Smält mer ghee i stekpannan om det behövs. Tillsätt paprikastavarna och fräs dem i 3-4 minuter, tills de fått lite färg och blivit lite mjuka. Häll tillbaka lökbitarna i pannan och rör om. Salta och stänk i lite kajennpeppar och rör om.

Fös grönsakerna åt sidan, pressa ner vitlöksklyftorna i pannan och fräs i 1-2 minuter. Tillsätt sherryvinäger och rör om. Fräs tills vinägern har kokat bort. Lägg upp på ett serveringsfat och servera, gärna med kyckling eller halloumi.

Smaklig måltid!

Följ mig gärna på instagram @sandras_lchf_blogg


Jag lagade en helt gudomlig broccolisoppa förra veckan!
Receptet kommer här snart, så håll utkik.





  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.