Sandras LCHF-blogg

Sandras LCHF-blogg

Om Sandras LCHF-blogg

Här hittar du läckra LCHF-rätter till vardag och fest.
Jag gillar mat från jordens alla hörn, men det spanska köket ligger mig extra varmt om hjärtat. Svensk husmanskost går ju inte heller av för hackor, så det finner du också här. Dessutom är jag väldigt förtjust i fräscha grönsaker och lagar mycket mat med inspiration från länderna runt Medelhavet.

Tack vare min mat har min sambo blivit av med diabetes typ 2 och en massa mediciner.
Vi mår toppen båda två och går sakta men säkert ner i vikt.
VARMT VÄLKOMMEN!

Följ mig på instagram: @sandras_lchf_blogg

Vitlöksfrästa champinjoner

LCHF - vegoPosted by Sandra Medin Sat, February 20, 2016 13:11:37

I går hittade jag på ett helt underbart tillbehör till oxfilé!

Vitlöksfrästa champinjoner med persilja. Härlig djup smak med fräsch persilja.
Och väldigt lättlagat. De går även bra att äta kalla på en buffé eller picknick som tillbehör till charkuterier.


Vitlöksfrästa champinjoner - 2 portioner

6-8 champinjoner

5-6 vitlöksklyftor

1/2 dl vitt vin (eller 2-3 msk sherryvinäger)

6 persiljekvistar

ghee eller smör till stekning

salt och nymald svartpeppar efter behag

en gnutta kajennpeppar

Gör så här:

Skiva champinjonerna tunt. Hacka vitlöksklyftorna och persiljan.

Smält några matskedar ghee i en stekpanna. Tillsätt champinjonskivorna och fräs dem i 2-3 minuter. Tillsätt mer ghee om svampen har sugit upp allt.

Tillsätt hackad vitlök och fräs i 2 minuter. Häll i vinet och låt svampen puttra tills vinet har ångat bort, 3-4 minuter. Tillsätt kryddorna. (Nästa gång ska jag testa att tillsätta 2 matskedar sherryvinäger tillsammans med vinet). Smaka av och krydda mer om det behövs.

Ta av stekpannan från plattan och rör ner hackad persilja. Lägg upp svampen på ett vackert fat och servera, gärna med en blodig biff och kryddsmör.



Följ mig gärna på instagram: @sandras_lchf_blogg

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.