Sandras LCHF-blogg

Sandras LCHF-blogg

Om Sandras LCHF-blogg

Här hittar du läckra LCHF-rätter till vardag och fest.
Jag gillar mat från jordens alla hörn, men det spanska köket ligger mig extra varmt om hjärtat. Svensk husmanskost går ju inte heller av för hackor, så det finner du också här. Dessutom är jag väldigt förtjust i fräscha grönsaker och lagar mycket mat med inspiration från länderna runt Medelhavet.

Tack vare min mat har min sambo blivit av med diabetes typ 2 och en massa mediciner.
Vi mår toppen båda två och går sakta men säkert ner i vikt.
VARMT VÄLKOMMEN!

Följ mig på instagram: @sandras_lchf_blogg

Plättar

LCHF - plättarPosted by Sandra Medin Mon, February 15, 2016 09:27:15

Jag har fått en gammal plättlagg och har varit sugen på att steka plättar ett tag, så i lördags gjorde jag slag i saken. Det var busenkelt! Jag hade en äggvita kvar sen häromdan (majonnäsen skar sig och jag behövde en äggula...). Det blev 21 plättar, så dubbla gärna receptet om du vill ha fler. Det blev 2 portioner och det blev även några plättar över. Vi åt plättarna till frukost, men den här lyxiga kombinationen är även en superläcker förrätt att bjuda på.

Jag vispade upp äggvitan till ett lätt skum, vispade i 2 ägg och ca 1/2 dl vispgrädde och lite salt. Stekte i ghee i min nya plättlagg. Lätt som en plätt! Baconet stekte jag i ugnen (200 grader, 8-10 min, vänd efter halva tiden).

Jag toppade plättarna med guacamole, stenbitsrom, rödlök och bacon.

En lördagsfrukost som heter duga! Prova du med - du kommer inte att bli besviken!


P.S. Plättar är ju förstås glutenfria. Och byt ut vispgrädden mot kokosgrädde så får du laktosfria plättar!Följ mig gärna på instagram @sandras_lchf_blogg  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.