Sandras LCHF-blogg

Sandras LCHF-blogg

Om Sandras LCHF-blogg

Här hittar du läckra LCHF-rätter till vardag och fest.
Jag gillar mat från jordens alla hörn, men det spanska köket ligger mig extra varmt om hjärtat. Svensk husmanskost går ju inte heller av för hackor, så det finner du också här. Dessutom är jag väldigt förtjust i fräscha grönsaker och lagar mycket mat med inspiration från länderna runt Medelhavet.

Tack vare min mat har min sambo blivit av med diabetes typ 2 och en massa mediciner.
Vi mår toppen båda två och går sakta men säkert ner i vikt.
VARMT VÄLKOMMEN!

Följ mig på instagram: @sandras_lchf_blogg

Matjesröra

LCHF - julmatPosted by Sandra Medin Tue, December 22, 2015 10:07:34

Jag brukar göra matjesröra till jul, påsk och midsommar. Jag älskar smaken på matjessillen, fast den är ganska söt, så jag sköljer av den.

Matjesröra med Skåne akvavit - 4-6 julportioner

1 pkt matjessill, sköljd, avrunnen och torkad (spara 2 msk spad)

3 tsk grov fransk senap (Grey Poupon)

2 msk fryst eller färsk hackad dill

2 msk Skåne akvavit eller liknande (kan uteslutas)

1-2 msk spad från matjessillburken (kan uteslutas)

2 msk majonnäs

1 msk philadelphiaost

1 msk crème fraiche

1/2 liten rödlök, finhackad

1 stänk kajennpeppar

Gör så här:

Blanda akvavit och dill. Tillsätt senap, hackad lök och kajennpeppar. Låt dra medan du skär matjessillen i små tärningar.

Tillsätt majonnäs, philadelphiaost och crème fraiche i senapsblandningen och rör om. Smaka av och justera kryddningen om det behövs.

Tillsätt matjessilltärningarna och rör om.

Häll upp i en fin skål eller burk och servera på julbordet, gärna tillsammans med nöt- och glutenfria frökex och thaisill.









  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.