Sandras LCHF-blogg

Sandras LCHF-blogg

Om Sandras LCHF-blogg

Här hittar du läckra LCHF-rätter till vardag och fest.
Jag gillar mat från jordens alla hörn, men det spanska köket ligger mig extra varmt om hjärtat. Svensk husmanskost går ju inte heller av för hackor, så det finner du också här. Dessutom är jag väldigt förtjust i fräscha grönsaker och lagar mycket mat med inspiration från länderna runt Medelhavet.

Tack vare min mat har min sambo blivit av med diabetes typ 2 och en massa mediciner.
Vi mår toppen båda två och går sakta men säkert ner i vikt.
VARMT VÄLKOMMEN!

Följ mig på instagram: @sandras_lchf_blogg

Full rulle i fettfabriken!

LCHF - majo, ghee, kryddsmörPosted by Sandra Medin Wed, October 09, 2013 10:03:24
Nu på morgonen har jag kokat mer ghee, för den tog slut!

Medan gheen puttrade gjorde jag 5 dl majonnäs. Vi har använt köpemajonnäs de senaste dagarna, men usch vad söt den är! Nej, det är mycket godare med hemlagad majonnäs!

Majonnäs:
Använd kylskåpskalla ingredienser!

Lägg följande ingredienser i en smal mixerbunke:
2 ägg
1 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 msk citronsaft
1 tsk salt
1 stänk kajennpeppar

Tillsätt
ca 4 dl rapsolja

Sänk försiktigt ner stavmixern och mixa först i botten. Håll i bunken så att den inte välter. Dra sedan stavmixern sakta uppåt så att majonnäs bildas. Häll upp i burk och avnjut majonnäsen med ägghalvor, räkor eller nåt annat gott! När jag steker en laxfjäril brukar jag blanda några matskedar majonnäs med lite pesto. Jättegott!


Så här såg det ut:

Smöret börjar koka, det börjar likna nåt, har skummat av ytan, silar gheen, häller upp gheen, 2 burkar ghee! Jag kokade 3 paket smör (1 1/2 kg).

Och majonnäsen: Före och efter.

(klicka på bilderna så blir de större!)




  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.