Sandras LCHF-blogg

Sandras LCHF-blogg

Om Sandras LCHF-blogg

Här hittar du läckra LCHF-rätter till vardag och fest.
Jag gillar mat från jordens alla hörn, men det spanska köket ligger mig extra varmt om hjärtat. Svensk husmanskost går ju inte heller av för hackor, så det finner du också här. Dessutom är jag väldigt förtjust i fräscha grönsaker och lagar mycket mat med inspiration från länderna runt Medelhavet.

Tack vare min mat har min sambo blivit av med diabetes typ 2 och en massa mediciner.
Vi mår toppen båda två och går sakta men säkert ner i vikt.
VARMT VÄLKOMMEN!

Följ mig på instagram: @sandras_lchf_blogg

Buffalo wings

LCHF - kycklingPosted by Sandra Medin Tue, September 24, 2013 12:42:26

Jag lagade läckra Buffalo wings nyligen.

Kladdigt, kryddigt och hett. Då passade min coleslaw med lime och ingefära perfekt till.

Jag använder samma marinad till andra kycklingdelar, spareribs och tjocka revbensspjäll.

Och om man hoppar över oljan, tomatpurén och citronsaften i receptet får man en torr rub som man kan gnida in skivat kött med och grilla. Vi brukar blanda en stor burk så att vi alltid har färdig rub till hands.

Buffalo wings:

Du behöver 1 kg färska eller frysta (upptinade) kycklingvingar.
(eller 1 kg kycklingben, förläng då tillagningstiden tills köttet släpper från benet och skinnet har fått fin färg.)

Dela kycklingvingarna i leden så att du får en klubba och en lite plattare bit.

Blanda marinaden i en stor plastpåse:

1 1/2 dl rapsolja
1/2-1 msk rökt paprikapulver, starkt (Pimentón de la Vera) Ta mer om du vill ha riktigt heta vingar!
4 stänk kajennpeppar
3 nypor rökt salt
3 msk tomatpuré (kan uteslutas)
1/2-1 tsk mald kanel
1/2-1 tsk spiskummin
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk lökpulver
2 tsk citronsaft

Marinera kycklingvingarna i 4-24 timmar.

Värm ugnen till 225 grader.

Klä långpannan med aluminiumfolie och lägg ett bakplåtspapper över.
Då fastnar inte vingarna så lätt.

Bred ut vingarna i långpannan och ugnsbaka dem i 15-20 minuter.
Höj gärna värmen på slutet så att de får ordentligt med färg.

Servera vingarna med de klassiska tillbehören blue cheese-dip och selleristavar
eller testa min urgoda coleslaw med lime och ingefära.

Smaklig måltid!



Coleslaw med lime och ingefära

Strimla vitkål med en osthyvel eller mandolin.

Blanda rejält med hemlagad majonnäs med riven ingefära (2-3 msk) och pressad färsk lime (1 lime). Tillsätt salt, peppar och kajennpeppar. Smaka av och känn efter om du behöver krydda mer.

Perfekt fredagsmys!


Följ mig gärna på instagram för daglig inspiration! @sandras_lchf_blogg











  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.