Sandras LCHF-blogg

Sandras LCHF-blogg

Om Sandras LCHF-blogg

Här hittar du läckra LCHF-rätter till vardag och fest.
Jag gillar mat från jordens alla hörn, men det spanska köket ligger mig extra varmt om hjärtat. Svensk husmanskost går ju inte heller av för hackor, så det finner du också här. Dessutom är jag väldigt förtjust i fräscha grönsaker och lagar mycket mat med inspiration från länderna runt Medelhavet.

Tack vare min mat har min sambo blivit av med diabetes typ 2 och en massa mediciner.
Vi mår toppen båda två och går sakta men säkert ner i vikt.
VARMT VÄLKOMMEN!

Följ mig på instagram: @sandras_lchf_blogg

Svamppizza!

LCHF - pizzaPosted by Sandra Medin Sat, September 21, 2013 11:32:31
I går när Marie kom hem från jobbet tog vi en liten skogspromenad.
Först hittade vi bara en liten stackars fårticka, sen några kantareller.
När jag ville spana in ett litet kärr så lossnade det!
Vi hittade finfina trattkantareller som vi stekte med smör, timjan, salt och peppar.

Vi lade de stekta svamparna på en pizzabotten och strödde på mer riven ost.
Efter 10 minuter hade vi 4 fina minipizzor!

Pizzasmet:

2 ägg
200 g riven ost (gärna smakrik)
oregano
kajennpeppar
lite salt och peppar

Blanda allt och bred ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt. Gör 1 stor pizza eller flera mindre. Jag använder även denna smet för att göra små kanapéer som jag har crème fraiche och löjrom på vid festliga tillfällen!

Grädda pizzabottnen vid 200 grader i 15-20 minuter, tills den är gyllenbrun.

Lägg på önskad fyllning - i vårt fall stekta trattkantareller - och strö rikligt med ost över.

Grädda pizzan tills osten bubblar och har fått lite färg, ca 10-15 minuter.

Avnjut pizzan med lite serranoskinka och ett glas rosévin!

Trevlig helg!
KLICKA PÅ BILDERNA SÅ BLIR DE STÖRRE!


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.