Sandras LCHF-blogg

Sandras LCHF-blogg

Om Sandras LCHF-blogg

Här hittar du läckra LCHF-rätter till vardag och fest.
Jag gillar mat från jordens alla hörn, men det spanska köket ligger mig extra varmt om hjärtat. Svensk husmanskost går ju inte heller av för hackor, så det finner du också här. Dessutom är jag väldigt förtjust i fräscha grönsaker och lagar mycket mat med inspiration från länderna runt Medelhavet.

Tack vare min mat har min sambo blivit av med diabetes typ 2 och en massa mediciner.
Vi mår toppen båda två och går sakta men säkert ner i vikt.
VARMT VÄLKOMMEN!

Följ mig på instagram: @sandras_lchf_blogg

Supersmaskig blomkål

LCHF - vegoPosted by Sandra Medin Tue, October 18, 2011 12:37:43

Den ser kanske inte så mycket ut för världen, men den här blomkålsrätten är verkligen supersmaskig - och lättlagad!

Ugnsbakad blomkål

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär ett blomkålshuvud i buketter (skär rotstocken och blasten i små, tunna skivor och koka dem till blomkålsmos med en rejäl slurk grädde). Två flugor i en smäll!

Blanda marinaden till blomkålsbuketterna i en plastpåse: rapsolja, röksalt, paprikapulver, svartpeppar, kajennpeppar.

Lägg ner blomkålsbuketterna i marinaden och rör om ordentligt.

Häll ut buketterna på en bakplåtspappersklädd långpanna och lägg även dit några vitlöksklyftor med skal (10-20 stycken beroende på hur tokig du är i vitlök).

Ugnsbaka tills blomkålen har karamelliserats lite och fått fin färg, 15-20 minuter.

Servera till en god köttbit, stekt halloumi eller en läcker röra, t.ex. fetaröra.

På den första bilden serveras blomkålen med mustiga fläskfärsspett och tzatziki.
(klicka på bilderna så blir de större)

  • Comments(0)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post56