Sandras LCHF-blogg

Sandras LCHF-blogg

Om Sandras LCHF-blogg

Här hittar du läckra LCHF-rätter till vardag och fest.
Jag gillar mat från jordens alla hörn, men det spanska köket ligger mig extra varmt om hjärtat. Svensk husmanskost går ju inte heller av för hackor, så det finner du också här. Dessutom är jag väldigt förtjust i fräscha grönsaker och lagar mycket mat med inspiration från länderna runt Medelhavet.

Tack vare min mat har min sambo blivit av med diabetes typ 2 och en massa mediciner.
Vi mår toppen båda två och går sakta men säkert ner i vikt.
VARMT VÄLKOMMEN!

Följ mig på instagram: @sandras_lchf_blogg

Hummus

LCHF - såser & rörorPosted by Sandra Medin Wed, January 31, 2018 17:50:30Så gott med hummus! Jag kryddar den med massor av spiskummin och sumak. Den blir så smakrik och smaskig!

Hummus


1 burk kikärter

1/2 citron

2-3 vitlöksklyftor

1 tsk spiskummin

1 tsk sumak (kan uteslutas)

salt

nymald svartpeppar

kajennpeppar


Gör så här:

Häll kikärterna i ett durkslag och skölj noga.

Lägg dem i en matberedare tillsammans med vitlöksklyftor, spiskummin, ev. sumak, salt, svartpeppar och kajenn. Pressa i 1/2 citron och mixa allt. Späd till önskad konsistens med olivolja och vatten. Smaka av och krydda mer om det behövs. Smakerna utvecklas under tiden så gör gärna hummusen några timmar innan den ska ätas.

Gott som dipp till grönsaker eller som tillbehör till det mesta!


Nu har vi hummus så att det räcker ett tag! Fryser in och tar fram vid behov. Det blev fem burkar. Idag använde jag dock 2 stora glasburkar (400 g avrunnen vikt per burk), så krydda på ordentligt om du gör en stor sats hummus!Följ mig gärna på instagram för daglig inspiration! @sandras_lchf_blogg

  • Comments(0)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post213