Sandras LCHF-blogg

Sandras LCHF-blogg

Om Sandras LCHF-blogg

Här hittar du läckra LCHF-rätter till vardag och fest.
Jag gillar mat från jordens alla hörn, men det spanska köket ligger mig extra varmt om hjärtat. Svensk husmanskost går ju inte heller av för hackor, så det finner du också här. Dessutom är jag väldigt förtjust i fräscha grönsaker och lagar mycket mat med inspiration från länderna runt Medelhavet.

Tack vare min mat har min sambo blivit av med diabetes typ 2 och en massa mediciner.
Vi mår toppen båda två och går sakta men säkert ner i vikt.
VARMT VÄLKOMMEN!

Följ mig på instagram: @sandras_lchf_blogg

Tabboule på blomkål

LCHF - vegoPosted by Sandra Medin Mon, March 14, 2016 10:48:41

I lördags gjorde jag en underbar tabboule på blomkål! Den blev verkligen fräsch och smakrik och passade perfekt till ugnsstekt kycklingfilé som marinerats i örtolja.
Tabboulen passar också utmärkt till spansk kycklingfilé och Buffalo wings!
Vi åt även en läcker fetaostsalsa till tabboulen och kycklingen. Jättegott!

Eller toppa tabboulen med fetaosttärningar och oliver så får du en mättande vegetarisk måltid. Stekt halloumi passar också bra till tabboulen.

Tabboule på blomkål - 4-6 portioner

1 blomkålshuvud à cirka 500 g

4 msk hackad persilja (jag använder fryst, men det går även bra att mixa färsk persilja med blomkålen)

8-10 myntakvistar

2 vitlöksklyftor

1/2 dl olivolja

saften från 1/2 citron

2 stänk kajennpeppar

salt och nymald svartpeppar efter behag

2 nävar rucola till garnering

strimlad rödlök till garnering

citronskivor till garnering

Gör så här:

Skölj blomkålshuvudet och dela det i bitar. Använd även blast och stam. Skala vitlöksklyftorna.

Blanda persilja, olivolja, citronsaft, kajennpeppar samt salt och peppar i en bunke.

Mixa blomkålsbitarna i omgångar i en matberedare tills de är ungefär som ris i storlek. Lägg den mixade blomkålen i bunken vartefter du mixar. Mixa även vitlök och mynta med blomkålen. (Om du inte har en matberedare kan du riva blomkålen grovt på ett rivjärn. Pressa i vitlöken och hacka myntan och rör ner.)

Rör om tabboulen så att allt blandas. Smaka av och krydda mer om det behövs. Skölj rucolan och kör den i en salladsslunga (om du har tid). Strö rucolan över ett vackert serveringsfat och lägg på tabboulen. Garnera med rödlöksringar och citronskivor och servera.

Om du får tabboule över och inte vet vad du ska göra av den dagen efter kan du blanda den med ägg och fiberhusk och steka plättar av den. Och om du har fetaostsalsa kvar kan du äta den till plättarna, det är supergott!


Följ mig gärna på instagram för mer inspiration! @sandras_lchf_blogg



  • Comments(2)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post190