Sandras LCHF-blogg

Sandras LCHF-blogg

Om Sandras LCHF-blogg

Här hittar du läckra LCHF-rätter till vardag och fest.
Jag gillar mat från jordens alla hörn, men det spanska köket ligger mig extra varmt om hjärtat. Svensk husmanskost går ju inte heller av för hackor, så det finner du också här. Dessutom är jag väldigt förtjust i fräscha grönsaker och lagar mycket mat med inspiration från länderna runt Medelhavet.

Tack vare min mat har min sambo blivit av med diabetes typ 2 och en massa mediciner.
Vi mår toppen båda två och går sakta men säkert ner i vikt.
VARMT VÄLKOMMEN!

Följ mig på instagram: @sandras_lchf_blogg

Örtsalt

LCHFPosted by Sandra Medin Thu, October 15, 2015 11:36:09

Nu har jag gjort två olika örtsalter. Ett med mynta och ett med citronmeliss, salvia och lite rosmarin. Riktigt roligt att ta vara på skörden och samtidigt göra lite annorlunda örtsalter som inte går att köpa.

Så här gjorde jag:

MYNTASALT

Jag tog 3 dl grovt salt och 10-12 kvistar färsk mynta som jag repade.

Det blev ungefär 2 rejäla nävar blad.

Sedan mixade jag allt i matberedaren och spred ut det fuktiga saltet på en bricka som klätts med bakplåtspapper. Jag har läst andra recept där saltet ska torkas i ugn, men jag gör så här och rör om i saltet med en matkniv då och då tills det torkar. Häll sedan upp saltet i en fin burk.

Myntasaltet blir nog fräscht att strö över sallader. Eller till kycklingmarinad.

ÖRTSALT MED CITRONMELISS, SALVIA OCH ROSMARIN

Jag tog 2 dl salt och 8-10 kvistar citronmeliss, men det smakade inget så jag tillsatte en näve salviablad och en kvist rosmarin eftersom de har lite tyngre smak.

Sedan mixade jag allt i matberedaren och spred ut det fuktiga saltet på en bricka som klätts med bakplåtspapper. Jag har läst andra recept där saltet ska torkas i ugn, men jag gör så här och rör om i saltet med en matkniv då och då tills det torkar. Häll sedan upp saltet i en fin burk.

Det här örtsaltet smakar nog gott till kyckling o fläskkött!

Tidigare år har jag gjort basilikasalt och salt med timjan, rosmarin och vitlöksblast.

Det är bara att blanda de örter man har. Jag är också sugen på att göra sellerisalt på selleriblad.

Vilka örter vill du blanda i ditt örtsalt?
Skriv gärna en kommentar!



  • Comments(0)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post167