Sandras LCHF-blogg

Sandras LCHF-blogg

Om Sandras LCHF-blogg

Här hittar du läckra LCHF-rätter till vardag och fest.
Jag gillar mat från jordens alla hörn, men det spanska köket ligger mig extra varmt om hjärtat. Svensk husmanskost går ju inte heller av för hackor, så det finner du också här. Dessutom är jag väldigt förtjust i fräscha grönsaker och lagar mycket mat med inspiration från länderna runt Medelhavet.

Tack vare min mat har min sambo blivit av med diabetes typ 2 och en massa mediciner.
Vi mår toppen båda två och går sakta men säkert ner i vikt.
VARMT VÄLKOMMEN!

Följ mig på instagram: @sandras_lchf_blogg

Baconpuffar

LCHF - äggPosted by Sandra Medin Mon, September 07, 2015 10:26:11

Vi åt kräftor häromdagen och åt dessa saftiga baconpuffar till dem. Men otroligt nog blev det några över, så då åt vi dem med crème fraiche, hackad rödlök och rom till middag i går. Jättegott och fräscht! Man kan också hoppa över baconet och krydda smeten med t.ex. vitlök och oregano, då blir de väldigt smakrika och goda.

12 baconpuffar

4 ägg

250 g riven västerbottenost (eller annan vällagrad, smakrik ost)

1-2 paket bacon (kan uteslutas, då får man ostpuffar!)

1/2 dl vispgrädde (kan uteslutas)

2-3 msk ghee eller smör (jag gör egen ghee. recept )

svartpeppar

kajennpeppar


GÖR SÅ HÄR:

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Hetta upp gheen i en stekpanna. Strimla baconet och fräs det tills det fått lite färg.
(Jag har köpt ett nytt muffinsbleck som är helt fantastiskt. Inget fastnar, så jag strimlar bara baconet och lägger i det direkt i formarna och ugnssteker det tills det fått färg. Det är viktigt att formen är riktigt varm när man häller i smeten, då pöser puffarna upp jättefint.)

3. Vispa upp ägg och ost till västerbottensmeten. Tillsätt svartpeppar och kajennpeppar efter behag. Det behövs inget salt eftersom både osten och baconet innehåller mycket salt. (Salta lätt om du bara gör ostpuffar)

4. Fördela baconstrimlor och fett i ett lätt smort muffinsbleck som rymmer 12 muffins. (Eller ugnsstek strimlorna enligt steg 2.)

5. Lägg 2 matskedar västerbottensmet i varje muffinsform.

6. Ställ in muffinsblecket i ugnen och grädda i 10-15 minuter, tills puffarna har pöst upp och fått fin färg.

7. Ta ut muffinsblecket ur ugnen och låt puffarna stadga sig i ett par minuter. De kommer att sjunka ihop, men så är det tyvärr.

8. Ta försiktigt upp baconpuffarna med en smal stekspade eller kniv i plast (om du har teflonbelagt muffinsbleck)

9. Lägg upp baconpuffarna på ett fat och servera med kräftor, frökex, smör och goda ostar. Eller servera en härlig hemlagad guacamole och skalade räkor till puffarna!
Eller räkor som frästs i ghee och vitlök - möjligheterna är oändliga!


Tipsa gärna om smaskiga tillbehör till puffarna i kommentarerna nedan!

Smaklig måltid!

Följ mig gärna på instagram @sandras_lchf_blogg

  • Comments(0)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post164