Sandras LCHF-blogg

Sandras LCHF-blogg

Om Sandras LCHF-blogg

Här hittar du läckra LCHF-rätter till vardag och fest.
Jag gillar mat från jordens alla hörn, men det spanska köket ligger mig extra varmt om hjärtat. Svensk husmanskost går ju inte heller av för hackor, så det finner du också här. Dessutom är jag väldigt förtjust i fräscha grönsaker och lagar mycket mat med inspiration från länderna runt Medelhavet.

Tack vare min mat har min sambo blivit av med diabetes typ 2 och en massa mediciner.
Vi mår toppen båda två och går sakta men säkert ner i vikt.
VARMT VÄLKOMMEN!

Följ mig på instagram: @sandras_lchf_blogg

Grönkålschips

LCHF - vegoPosted by Sandra Medin Wed, February 25, 2015 10:38:53

Vi har också fallit för trenden och lagat grönkålschips!

Jättegoda och frasiga. Och busenkla att laga.

GRÖNKÅLSCHIPS

1 påse grönkål

1-2 msk olivolja

1 tsk salt

1-2 stänk kajennpeppar

Gör så här:


Värm ugnen till 125 grader, varmluft. Vi hade för varm ugn i helgen, ca 200 grader, och då blev grönkålschipsen beska. Så se till att ugnen inte är för varm.

Skölj grönkålen och låt den rinna av.

Vik bladen på längden och klipp av den tjocka bladnerven i mitten. Riv de gröna bladen i små munsbitar och lägg dem i en stor bunke.

Tillsätt olja och kryddor och krama in oljan lätt i bladen så att alla täcks av olja.

Klä en eller två plåtar med bakplåtspapper och sprid ut bladen på dem.

Ugnsbaka i 10-15 minuter. Kolla chipsen noga mot slutet, för då går det fort!

Ta ut chipsen när de är frasiga och stela.







  • Comments(0)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post157