Sandras LCHF-blogg

Sandras LCHF-blogg

Om Sandras LCHF-blogg

Här hittar du läckra LCHF-rätter till vardag och fest.
Jag gillar mat från jordens alla hörn, men det spanska köket ligger mig extra varmt om hjärtat. Svensk husmanskost går ju inte heller av för hackor, så det finner du också här. Dessutom är jag väldigt förtjust i fräscha grönsaker och lagar mycket mat med inspiration från länderna runt Medelhavet.

Tack vare min mat har min sambo blivit av med diabetes typ 2 och en massa mediciner.
Vi mår toppen båda två och går sakta men säkert ner i vikt.
VARMT VÄLKOMMEN!

Följ mig på instagram: @sandras_lchf_blogg

Hasselbackschampinjoner

LCHF - vegoPosted by Sandra Medin Thu, November 06, 2014 09:10:04

I går lagade jag ett supergott och lättlagat tillbehör till älgfärsbiffarna:

Hasselbackschampinjoner!

Jag har alltid älskat hasselbackspotatis, men champinjonerna är ett mycket saftigare och smakrikare alternativ. Perfekt nu när vintern kommit och snön börjar lägga sig på marken.

HASSELBACKSCHAMPINJONER 4 portioner

8-12 stora champinjoner

2 ostskivor per svamp

olivolja

svartpeppar

salt

ev. örtkrydda, t.ex. oregano, timjan eller rosmarin

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

Lägg champinjonerna på en skärbräda och skär av foten på dem om den är lång. Skär svamparna i tunna skivor, men inte helt igenom! Jag la champinjonerna i en liten skål och skar ner till skålens kant, på så vis höll svamparna ihop och jag skar inte helt igenom.

Ringla lite olivolja i en ugnsfast form och lägg i svamparna. Ringla lite olja över svamparna. Salta, peppra och krydda ev. med örtkryddor. Vik ostskivorna och lägg två skivor på varje svamp.

Gratinera i 15-20 minuter, tills svamparna är mjuka och osten har smält och fått fin färg.

Servera till en saftig biff, fetaostfylld fläskfilé, baconlindad kyckling eller vad du vill.
Smaklig måltid!



  • Comments(0)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post155