Sandras LCHF-blogg

Sandras LCHF-blogg

Om Sandras LCHF-blogg

Här hittar du läckra LCHF-rätter till vardag och fest.
Jag gillar mat från jordens alla hörn, men det spanska köket ligger mig extra varmt om hjärtat. Svensk husmanskost går ju inte heller av för hackor, så det finner du också här. Dessutom är jag väldigt förtjust i fräscha grönsaker och lagar mycket mat med inspiration från länderna runt Medelhavet.

Tack vare min mat har min sambo blivit av med diabetes typ 2 och en massa mediciner.
Vi mår toppen båda två och går sakta men säkert ner i vikt.
VARMT VÄLKOMMEN!

Följ mig på instagram: @sandras_lchf_blogg

Gremolatasmör

LCHF - majo, ghee, kryddsmörPosted by Sandra Medin Mon, June 30, 2014 11:57:29

Grillsäsongen fick ett litet avbrott, främst p.g.a. vädret.
Men nu verkar vädret här i Sverige äntligen vara på bättringsvägen,
så jag är beredd att grilla!


Jag har gjort ett läckert gremolatasmör som passar till kött, fisk och fågel.
Och grönsaker och halloumi.

Gremolatasmör

300 g smör

10 pressade vitlöksklyftor

6 msk fryst, hackad persilja

rivet skal och saft från 1 ekologisk citron

10 stänk kajennpeppar

20 varv med svartpepparkvarnen

6 nypor flingsalt

2 stänk mald kanel (dämpar syrligheten en aning)

Ställ fram smöret så att det blir mjukt. Eller kör det 1 minut på 20 % effekt i mikron.

Lägg alla ingredienser i en bunke och vispa med elvisp. Smaka av och krydda eller salta mer om du vill.

Dela ett ark bakplåtspapper och klicka ut hälften av smöret på längden i mitten av en av pappersbitarna. Tryck försiktigt ihop smöret till en korv och förslut den, ungefär som en smällkaramell. Gör likadant med resten av smöret.

Lägg i en plastpåse och frys in.

Servera till grillad kyckling, lax, grönsaker eller nåt annat gott!

Jag passade även på att göra vitlökssmör och thaismör med ingefära, sambal oelek och koriander. Supergott!











  • Comments(0)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post153