Sandras LCHF-blogg

Sandras LCHF-blogg

Om Sandras LCHF-blogg

Här hittar du läckra LCHF-rätter till vardag och fest.
Jag gillar mat från jordens alla hörn, men det spanska köket ligger mig extra varmt om hjärtat. Svensk husmanskost går ju inte heller av för hackor, så det finner du också här. Dessutom är jag väldigt förtjust i fräscha grönsaker och lagar mycket mat med inspiration från länderna runt Medelhavet.

Tack vare min mat har min sambo blivit av med diabetes typ 2 och en massa mediciner.
Vi mår toppen båda två och går sakta men säkert ner i vikt.
VARMT VÄLKOMMEN!

Följ mig på instagram: @sandras_lchf_blogg

Ugnsstekta champinjoner

LCHF - vegoPosted by Sandra Medin Fri, May 23, 2014 16:28:05

Jag älskar grillade grönsaker, så den senaste tiden har vi grillat mycket grönsaker som tillbehör till köttet. Främst zucchini, paprika, sparris, aubergine och stora champinjoner. Superenkelt och gott. Bara att grilla och sen ringla över olivolja och strö timjan, salt och peppar över. Passar till allt som grillats - kött, fisk och halloumi.

Ett annat enkelt och läckert sätt att tillaga champinjoner är att ugnssteka dem med hela vitlöksklyftor och cocktailtomater. Supergott till en bit saftig oxfilé med vitlökssmör.

Ugnsstekta champinjoner med vitlök och tomat - 4 portioner

300 g färska champinjoner

15-25 hela vitlöksklyftor

1 ask cocktailtomater

olivolja

1 tsk torkad timjan

1 tsk torkad oregano

salt och nymald svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela champinjonerna, skala vitlöksklyftorna och skölj cocktailtomaterna.

Lägg grönsakerna i en eldfast form, ringla över rikligt med olivolja och strö timjan, oregano, salt och peppar över.

Ugnsstek i 15-20 minuter, tills grönsakerna har fått färg och blivit mjuka.

Servera med en grillad köttbit eller som tillbehör till en tallrik fina charkuterier,
t.ex. tunt skivad chorizo, lomo (lufttorkad fläskfilé) och serranoskinka. Och kanske lite manchego.

Trevlig helg!



  • Comments(0)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post152