Sandras LCHF-blogg

Sandras LCHF-blogg

Om Sandras LCHF-blogg

Här hittar du läckra LCHF-rätter till vardag och fest.
Jag gillar mat från jordens alla hörn, men det spanska köket ligger mig extra varmt om hjärtat. Svensk husmanskost går ju inte heller av för hackor, så det finner du också här. Dessutom är jag väldigt förtjust i fräscha grönsaker och lagar mycket mat med inspiration från länderna runt Medelhavet.

Tack vare min mat har min sambo blivit av med diabetes typ 2 och en massa mediciner.
Vi mår toppen båda två och går sakta men säkert ner i vikt.
VARMT VÄLKOMMEN!

Följ mig på instagram: @sandras_lchf_blogg

Spansk kycklingfilé

LCHF - kycklingPosted by Sandra Medin Wed, March 05, 2014 10:50:23

Nu har jag lagat saftig och smakrik kycklingfilé med spanska smaker - rökt paprikapulver, Pimentón de la Vera! Det blir mycket kyckling som räcker till många eller också till matlåda. Kycklingen är även god kall och passar bra som picknickmat.

Kycklingen sköter sig själv i ugnen medan man lagar till en smaskig sallad som tillbehör, t.ex. lyxig ostsallad. Eller varför inte coleslaw med ingefära och lime eller en uppiggande lök- och morotssallad på spenatbädd? Eller så kan man ugnssteka grönsaker samtidigt som kycklingen, t.ex. aubergine, zucchini, paprika, hela vitlöksklyftor och rödlök. Ringla över olivolja och strö timjan, salt och peppar över.

Spansk kyckling - 6-8 portioner

1 kilo kycklingfilé

Marinad:

1 dl rapsolja

2 msk rökt paprikapulver, Pimentón de la Vera

1 tsk chilisalt (jag tog mitt hemgjorda chilisalt. Det går också bra med vanligt salt och några stänk kajennpeppar.)

3 stänk mald kanel

3 stänk kajennpeppar

1 nypa chiliflingor

Gör så här:

Sätt ugnen på 210 grader, varmluft.

Blanda marinaden i en rymlig plastpåse.

Skär kycklingen i 3-4 tjocka strimlor på längden.

Lägg kycklingstrimlorna i marinaden och vänd runt dem ordentligt i marinaden så att de täcks runtom. Man kan även marinera kycklingen i upp till 8 timmar.

Lägg kycklingen i en ugnsfast form och ställ in den i ugnen. Ställ även in ev. grönsaker i en annan form.

Ugnsstek kycklingen i 15-20 minuter, tills den är genomstekt och har fått fin färg.

Servera med en läcker sallad eller ugnsstekta grönsaker (se tips ovan).

Smaklig måltid!





  • Comments(0)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post142