Sandras LCHF-blogg

Sandras LCHF-blogg

Om Sandras LCHF-blogg

Här hittar du läckra LCHF-rätter till vardag och fest.
Jag gillar mat från jordens alla hörn, men det spanska köket ligger mig extra varmt om hjärtat. Svensk husmanskost går ju inte heller av för hackor, så det finner du också här. Dessutom är jag väldigt förtjust i fräscha grönsaker och lagar mycket mat med inspiration från länderna runt Medelhavet.

Tack vare min mat har min sambo blivit av med diabetes typ 2 och en massa mediciner.
Vi mår toppen båda två och går sakta men säkert ner i vikt.
VARMT VÄLKOMMEN!

Följ mig på instagram: @sandras_lchf_blogg

Rödspätta florentine med stiltontäcke

LCHF - fisk & skaldjurPosted by Sandra Medin Fri, February 28, 2014 16:07:19

Det här blev en riktig höjdare!
Mjäll och fin rödspätta på spenatbädd och med ett krämigt stiltontäcke.
Snabblagat, syrligt och supergott.

Rödspätta florentine med stiltontäcke - 4 portioner

500 g rödspättafilé (jag hade tinat upp fryst fisk)

några nävar färsk spenat

200 g stiltonost eller annan fet blåmögelost

2 1/2 dl crème fraiche

smör

nymald svartpeppar

salt

kajennpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Smörj en ugnsfast form med smör.

Skölj spenaten och lägg den i formen. Salta och peppra. Hyvla eller klicka smör över spenaten.

Vik fiskfiléerna och lägg dem på spenaten. Salta och peppra fiskfiléerna.
(Jag har en blandning av svartpeppar, rosépeppar, kryddpeppar och grönpeppar i min pepparkvarn. Det ger extra smak!)

Mosa stiltonosten med en gaffel och blanda med crème fraiche. Krydda med lite salt, nymald svartpeppar och några stänk kajennpeppar.

Bred ostsmeten över fisken och ställ in formen i ugnen. Gratinera i ungefär 15-25 minuter, tills fisken är mjäll och vit och osten har fått fin färg.

Servera gärna med kokt blomkål eller broccoli.

Smaklig måltid!





  • Comments(0)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post141