Sandras LCHF-blogg

Sandras LCHF-blogg

Om Sandras LCHF-blogg

Här hittar du läckra LCHF-rätter till vardag och fest.
Jag gillar mat från jordens alla hörn, men det spanska köket ligger mig extra varmt om hjärtat. Svensk husmanskost går ju inte heller av för hackor, så det finner du också här. Dessutom är jag väldigt förtjust i fräscha grönsaker och lagar mycket mat med inspiration från länderna runt Medelhavet.

Tack vare min mat har min sambo blivit av med diabetes typ 2 och en massa mediciner.
Vi mår toppen båda två och går sakta men säkert ner i vikt.
VARMT VÄLKOMMEN!

Följ mig på instagram: @sandras_lchf_blogg

Oxfilé med ugnsbakade tomater

LCHF - köttPosted by Sandra Medin Thu, November 14, 2013 11:08:02
I kväll blir det en favorit i repris!

Finfin oxfilé och ugnsbakade tomater med hela vitlöksklyftor.

Värm ugnen till 200 grader.

Dela tomaterna och skåra snittytan lite så att oljan tränger ner i tomathalvorna.
Lägg tomathalvorna i en eldfast form tillsammans med en näve skalade vitlöksklyftor.
Ringla över olivolja och salta och peppra. Tillsätt färska eller torkade kryddor, t.ex. oregano, timjan och rosmarin.

Ugnsbaka i 20 minuter. Tomaterna ska ha börjat mjukna och få färg.

Fortsätt att ugnsbaka tomaterna medan köttet steks.

Stek köttet som du vill ha det (vi föredrar blodigt, ca 2-3 minuter per sida.
Låt vila 5-10 minuter.)

Häll 1/2- 1 dl rödvin i den varma stekpannan medan köttet vilar. Låt reducera en stund,
så får du en härlig rödvinssky till köttet! Servera med vitlökssmör.

Vad är lyxmat för dig?

(Klicka på bilderna så blir de större!)


  • Comments(0)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post130