Sandras LCHF-blogg

Sandras LCHF-blogg

Om Sandras LCHF-blogg

Här hittar du läckra LCHF-rätter till vardag och fest.
Jag gillar mat från jordens alla hörn, men det spanska köket ligger mig extra varmt om hjärtat. Svensk husmanskost går ju inte heller av för hackor, så det finner du också här. Dessutom är jag väldigt förtjust i fräscha grönsaker och lagar mycket mat med inspiration från länderna runt Medelhavet.

Tack vare min mat har min sambo blivit av med diabetes typ 2 och en massa mediciner.
Vi mår toppen båda två och går sakta men säkert ner i vikt.
VARMT VÄLKOMMEN!

Följ mig på instagram: @sandras_lchf_blogg

Snart är det jul igen!

LCHF - julmatPosted by Sandra Medin Tue, November 05, 2013 10:20:31
Ja, snart är det jul igen och räven raskar över isen och allt det där.

Det märks inte minst i affärerna. Jag tycker att all julskyltning och kommers har börjat rekordtidigt i år! Julpapper, julkort, granar och tomtar överallt i affärerna!

Så vi åt lite julmat igår: Köttbullar, hemlagad rödbetssallad, gurkmajonnäs och julskinka! Jättegott!

Vi köpte en färdigkokt julskinka och bara griljerade den. Gott och enkelt.

Griljering:

2 msk dijonsenap
2 msk grov dijonsenap
1 msk rosmarin (torkad)
nymald svartpeppar

Värm ugnen till 225 grader.

Blanda griljeringsgeggan. Tillsätt lite rivet apelsinskal (1-2 msk) om du vill ha juligare smak.

Skär bort svålen på skinkan. Lägg den upp och ner i en ugnsfast form och pensla den på "magen" och sidorna. Vänd på skinkan och pensla resten.

Griljera i cirka 15 minuter, tills griljeringen har fått färg.

Ta ut och låt svalna. Eller skär upp en varm skinkskiva och njut!



(inte så bildskön skinka före griljeringen... Glömde att fotografera den efteråt).





  • Comments(0)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post129