Sandras LCHF-blogg

Sandras LCHF-blogg

Om Sandras LCHF-blogg

Här hittar du läckra LCHF-rätter till vardag och fest.
Jag gillar mat från jordens alla hörn, men det spanska köket ligger mig extra varmt om hjärtat. Svensk husmanskost går ju inte heller av för hackor, så det finner du också här. Dessutom är jag väldigt förtjust i fräscha grönsaker och lagar mycket mat med inspiration från länderna runt Medelhavet.

Tack vare min mat har min sambo blivit av med diabetes typ 2 och en massa mediciner.
Vi mår toppen båda två och går sakta men säkert ner i vikt.
VARMT VÄLKOMMEN!

Följ mig på instagram: @sandras_lchf_blogg

Surdegskäringen mot strömmen

BakningPosted by Sandra Medin Fri, November 27, 2009 12:34:46

Jag erkänner:

Jag har aldrig bakat surdegsbröd förut.

Det är som med caffè latte-färg, Harry Potter, Stieg Larsson-böckerna och annat. ALLA ska måla, läsa, baka, göra, men inte jag. Just för att alla gör det. I somras föll jag till föga och läste Stieg Larsson-böckerna - med stor behållning. Nu har jag bakat surdegsbröd för första gången i mitt liv! Lite väl mycket vägning och petimeterarbete, med resultatet blev sagolikt, så det var verkligen inte sista gången. Men Harry Potter klarar jag mig nog utan, fast man ska aldrig säga aldrig. Och caffè latte-färg är en dödssynd. Punkt slut.

Men eftersom jag gillar att gå mot strömmen så bakade jag lördagsbröd på en fredag!

Så här såg degen ut i olika stadier:

Fördeg, deg som ska jäsa, deg som har jäst, frallor som ska jäsa, bröd som ska jäsa, frallor som har jäst, frallor som har gräddats, bröd som har gräddats.

Många steg, som sagt.

Brödet smakade gudomligt med kittost och hemmagjord fikonmarmelad på egenhändigt plockade fikon på Cypern i fjol.

  • Comments(1)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post11