Sandras LCHF-blogg

Sandras LCHF-blogg

Om Sandras LCHF-blogg

Här hittar du läckra LCHF-rätter till vardag och fest.
Jag gillar mat från jordens alla hörn, men det spanska köket ligger mig extra varmt om hjärtat. Svensk husmanskost går ju inte heller av för hackor, så det finner du också här. Dessutom är jag väldigt förtjust i fräscha grönsaker och lagar mycket mat med inspiration från länderna runt Medelhavet.

Tack vare min mat har min sambo blivit av med diabetes typ 2 och en massa mediciner.
Vi mår toppen båda två och går sakta men säkert ner i vikt.
VARMT VÄLKOMMEN!

Följ mig på instagram: @sandras_lchf_blogg

Svarta tomater och svarta vinbär

GastronomiPosted by Sandra Medin Thu, September 03, 2009 10:45:36

Nu är snart tomaterna mogna!

En ovanligt seg sort som vi lyckades hitta frön till på Kistamässan i våras: Lycopersicum lycopersicon Black Cherry. Ett fåtal har fått en blåröd nyans, men de flesta är som små gröna ärtor. Jag får väl göra en grön tomatmarmelad framöver. Håll ögonen öppna för det experimentet!

Förresten så kokade jag en improviserad svartvinbärsgelé häromdan. Jag hade lagat älgjärpar med svampsås (ja, vi plockade mycket svamp i fjol) och ugnsgrillade rotfrukter och ville ha nåt lite sötsyrligt till anrättningen. De mogna vinbären från Grängesberg låg och väntade i en burk i kylen, och vips var de gelé! Med bara en gnutta muscovadosocker. Det blev två små burkar gelé. Har mer vinbär i frysen, så jag ska laborera med andra smaksättningar när andan faller på.

  • Comments(0)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post1