Sandras LCHF-blogg

ChickillachipsLCHF - plockmat

Posted by Sandra Medin Fri, February 16, 2018 17:43:03

Blog image
Ibland känner man för frasiga chips! Här kommer mitt recept på chickillachips - tortillachips på kikärtsmjöl. Kikärter heter ju chickpeas på engelska. Chiquilla betyder liten flicka på spanska och rimmar på tortilla!

Oljan i smeten gör chipsen frasiga. Smeten blir ganska kladdig så den är lite bökig att breda ut, men blöt slickepotten ofta i kallt vatten så går det bra! Servera gärna chipsen till tacofärs, guacamole och pico de gallo! Viva Méjico!


CHICKILLACHIPS - 1 PLÅT

Du behöver:


2 1/2 dl kikärtsmjöl

2 dl vatten

1 dl rapsolja/smält kokosolja/smält smör eller ghee

1 msk fiberhusk (malda psylliumfröskal)

1 tsk vitlökspulver

1/2 tsk salt

4 stänk kajennpeppar


Gör så här:



Sätt ugnen på 125 grader (varmluft med fläkten på).

Häll alla torra ingredienser i en bunke och vispa dem försiktigt så att de blandas.

Rör ner vatten och olja och vispa till en slät smet.

Låt svälla i 10 minuter.

Klä plåten med bakplåtspapper och bred ut smeten i ett tunt och jämnt lager. Ta hjälp av en slickepott och doppa den i en skål kallt vatten ofta så att smeten inte fastnar på slickepotten. Skrapa av den med en bordskniv om smeten ändå fastnar.

Grädda i cirka 30 minuter, ta sedan ut plåten och skär smeten i små trianglar med en sporre, pizzaskärare eller vass kniv. Sänk ugnstemperaturen till 100 grader och ställ in plåten i ugnen igen.

Grädda i ytterligare 30 minuter, kolla sedan chipsen. De ska vara gyllenbruna, frasiga och torra. Grädda dem så länge det behövs för att de ska bli knapriga. Du kan gärna vända försiktigt på dem så att de gräddas på andra sidan också.

Det kan ta ganska lång tid att få dem frasiga. När jag gjorde dem första gången stängde jag av ugnen och lät dem stå på eftervärmen, men då blev de inte frasiga så jag satte på ugnen igen på 75 grader och lät dem stå tills de var riktigt frasiga och spröda! Prova dig fram! Mot slutet kan du låta dem stå på eftervärmen. Om du kan vänta...

Så här såg det ut när jag hade skurit smeten i trianglar:
Blog image

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR DAGLIG INSPIRATION! @SANDRAS_LCHF_BLOGG







HummusLCHF - såser & röror

Posted by Sandra Medin Wed, January 31, 2018 17:50:30


Blog image
Så gott med hummus! Jag kryddar den med massor av spiskummin och sumak. Den blir så smakrik och smaskig!

Hummus


1 burk kikärter

1/2 citron

2-3 vitlöksklyftor

1 tsk spiskummin

1 tsk sumak (kan uteslutas)

salt

nymald svartpeppar

kajennpeppar


Gör så här:

Häll kikärterna i ett durkslag och skölj noga.

Lägg dem i en matberedare tillsammans med vitlöksklyftor, spiskummin, ev. sumak, salt, svartpeppar och kajenn. Pressa i 1/2 citron och mixa allt. Späd till önskad konsistens med olivolja och vatten. Smaka av och krydda mer om det behövs. Smakerna utvecklas under tiden så gör gärna hummusen några timmar innan den ska ätas.

Gott som dipp till grönsaker eller som tillbehör till det mesta!


Nu har vi hummus så att det räcker ett tag! Fryser in och tar fram vid behov. Det blev fem burkar. Idag använde jag dock 2 stora glasburkar (400 g avrunnen vikt per burk), så krydda på ordentligt om du gör en stor sats hummus!
Blog image


Följ mig gärna på instagram för daglig inspiration! @sandras_lchf_blogg





Pösiga surdegspannkakorLCHF - plättar

Posted by Sandra Medin Fri, January 19, 2018 16:05:11

Blog imageI går lagade jag syrliga pösiga pannkakor med surdeg på kikärtsmjöl och kokosmjöl. Jag har haft en surdeg jäsande på köksbänken i några dagar. Det visade sig vara liv i den!

Så här gjorde jag surdegen:

Jag blandade 2 dl kikärtsmjöl och 1/2 dl kokosmjöl med 3 dl vatten och lät det stå i några dagar. Matade med 1 dl kikärtsmjöl och 1 dl vatten dag 3. Surdegen delade sig och det blev ett lager vätska ovanpå. Matade den med 1 + 1 msk i morse - då kom det bubblor i den. Syrlig och fräsch smak! Den har stått i rumstemperatur i 8 dagar.

Det är ju samma princip som när man gör injeera med teffmjöl, så jag tänkte att det nog skulle funka med kikärts- och kokosmjöl. Och det verkar det ha gjort!

Så här gjorde jag pannkakorna:

Det blev 10 små pannkakor som påminner om amerikanska pannkakor:

2 uppvispade ägg

1 rågad msk kikärtsmjöl

1 rågad msk kokosmjöl

2 msk surdeg på kikärts- och kokosmjöl (eller kanske smetana?)

1 tsk bakpulver

salt efter smak

Vispa till en slät smet, låt svälla en stund, cirka 30 minuter.

Smält ghee/smör i en gjutjärnsstekpanna. Lägg i 3-4 matskedsstora klickar smet. Vänd dem försiktigt när det börjar blir bubblor och hål i kanterna och de är gyllenbruna. Stek dem gyllenbruna på andra sidan också.

Pannkakorna blev riktigt pösiga och lite brödiga och torra så lägg gärna på en tunn skiva smör och/eller ost och låt smälta. Mums!

Eller servera med guacamole, pico de gallo, skagenröra eller andra tillbehör. Perfekt brunchmat!

Jag ska nog baka ett bröd med surdegen som är kvar. Återkommer med resultat!

Följ mig gärna på instagram för daglig inspiration! @sandras_lchf_blogg









Purjolöksstubbar med vitlök och paprikaLCHF - vego

Posted by Sandra Medin Tue, December 19, 2017 14:23:25

Blog image
Trött på broccoli och blomkål? Testa purjolöksstubbar med vitlök och paprika som tillbehör! Billigt, lättlagat och GOTT!

Purjolöksstubbar med vitlök och paprika - 2-3 portioner

Du behöver


1 purjolök med lång vit stjälk (det gröna kan du spara och strimla ner i en sallad)

1-2 hela vitlökar, delade i klyftor

6-8 små spetspaprikor eller pimientos de padrón eller 3 röda/gula paprikor i 2-3 cm breda bitar (eller hotta till det med 6-8 jalapeñochilifrukter!)

olivolja

timjan, rosmarin och/eller oregano

flingsalt

nymald svartpeppar


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och skölj purjolöken. Skär stjälken i 2 cm breda bitar.
Lägg dem i en långpanna eller rymlig ugnsform.

Lägg i vitlöksklyftorna med skal (1-2 hela vitlökar) och hela små paprikor eller paprika skuren i 2 cm breda bitar. Häll på rikligt med olivolja. Salta och peppra och strö över timjan, rosmarin, oregano eller nån annan krydda som du gillar.

Ugnsbaka i 15-20 minuter tills purjon är lagom mjuk och har fått fin färg i kanterna. Servera till en god köttbit, fisk eller något annat gott. Om du vill kan du smula ett paket fetaost över grönsakerna när det återstår 5 minuter av tillagningstiden.

Följ mig gärna på instagram för daglig inspiration @sandras_lchf_blogg



HalloumipommesLCHF - ost

Posted by Sandra Medin Tue, September 26, 2017 09:11:15

Blog imagePommes frites* - fast med halloumi!
Supergott, frasigt, underbart, läckert - varför har jag inte gjort det här tidigare?

Så kommer du nog att tänka när du sätter tänderna i de små läckerbitarna. Som dessutom är busenkla att laga:

Skär 1 paket halloumi i centimetertjocka stavar.

Häll 2-3 cm valfri olja (jag använde rapsolja men kokosolja eller ghee går också bra) i en rymlig kastrull.

Värm upp oljan till 180 grader.

Lägg försiktigt ner ungefär hälften av halloumistavarna i oljan med hjälp av en hålslev. De ska börja fräsa och bubbla på en gång!

Vänd dem med hålslev och/eller metalltång och ta upp dem när de är gyllenbruna. Lägg dem på en bit hushållspapper i en varm djup tallrik (vi värmer tallrikar i mikron).

Fritera resten av halloumistavarna på samma sätt.

Avjut dem med härliga dipsåser, t.ex. guacamole och pico de gallo eller en saftig biff och bea.

* Du kan även göra pommes frites på kålrot eller rotselleri. Jättegott men inte i närheten av halloumipommes!


Följ mig gärna på instagram för daglig inspiration! @sandras_lchf_blogg









Gambas al ajillo - heta vitlöksräkorLCHF - fisk & skaldjur

Posted by Sandra Medin Tue, April 18, 2017 16:14:11


Blog image
Heta vitlöksräkor är nog för gott för att vara sant! Och det är en väldigt lättlagad rätt.
Så ta fram din inre spanjor och laga heta gambas al ajillo!


Gambas al ajillo - heta vitlöksräkor (2 portioner)


300 g upptinade råa stora räkor (eller 10-12 räkor per person)

12-16 finhackade vitlöksklyftor

olivolja

havssalt efter smak

några stänk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader, grill och varmluft.

Skala räkorna men låt skalet längst ut på stjärten sitta kvar. Rensa även bort tarmen med en vass kniv om det behövs.

Fördela räkorna i två portionsformar. Varva räkorna med finhackad vitlök (6-8 klyftor per portionsform), lite havssalt och rökt paprikapulver (pimentón de la Vera). Ringla över en rejäl slurk olivolja.

Ställ formarna på ugnsfasta tallrikar (då blir det lättare att ta ut dem ur ugnen). Ställ in formarna högt upp i riktigt het ugn i cirka 5 minuter*. Ta ut dem och rör om räkorna lätt och ställ in dem i ugnen igen i 2 minuter. Klart!

Se till att duka fram en sked också så att du får upp den läckra vitlöksoljan...
Eller servera med en läcker LCHF-baguette eller frasiga ostfrallor. Smaklig måltid!


*Kortare tid i ugnen om du använder kokta räkor.


Så här såg de råa räkorna ut innan de åkte in i ugnen:

Blog image

Följ mig gärna på instagram för daglig inspiration! @sandras_lchf_blogg





ÖrtmajonnäsLCHF - majo, ghee, kryddsmör

Posted by Sandra Medin Wed, March 22, 2017 09:36:55

Snart är det påsk! Då kanske det vankas lax eller annan god fisk. Eller varför inte kyckling? Örtmajonnäs är perfekt till fisk och väldigt enkel att svänga ihop. Gör helst majonnäsen själv - den blir så mycket godare! Och utan tillsatser.

HETT PÅSKTIPS! Blanda örtmajonnäsen med avrunna och strimlade inlagda sillfiléer så får du en härlig påsksill.

ÖRTMAJONNÄS - 4 PORTIONER


2 dl majonnäs (helst hemlagad)

3 msk hackad gräslök

2 msk hackad persilja

1 msk hackad dill

1 tsk dijonsenap

salt, svartpeppar och kajennpeppar efter smak

GÖR SÅ HÄR:

Blanda allt och häll upp i en vacker skål. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet i några timmar så att smakerna utvecklas eller gör såsen dagen innan den ska ätas. Ta fram såsen cirka 30 minuter före servering så att den smakar så mycket som möjligt.

Servera gärna med sesampanerad rödspätta, strimlad isbergssallad och citron.


Vi åt den här underbart frasiga sesampanerade rödspättan till örtmajonnäsen!

Blog image


Följ mig på instagram för daglig inspiration @sandras_lchf_blogg








TandoorikycklingLCHF - kyckling

Posted by Sandra Medin Tue, January 17, 2017 14:03:08


Blog image
Finns det nåt godare än tandoorikyckling? Finns det nåt mer lättlagat än tandoorikyckling? Tveksamt! Så här gör jag:

TANDOORIKYCKLING: 4 PORTIONER

Du behöver:


1 kg kycklingklubbor eller ben*

5-8 msk tandoorikrydda av bra kvalitet

raps- eller kokosolja

1 tsk sambal oelek (kan uteslutas)

1 tsk sesamolja (kan uteslutas)

2 tsk citronsaft (kan uteslutas)


GÖR SÅ HÄR:

Köp en bra tandoorikrydda i en asiatisk butik. Tina kycklingklubborna/-benen om de är frysta. Dela kycklingklubborna i leden så att du får en lårbit och ett ben, lägg dem i en stor plastpåse, häll på kryddan, förslut påsen och skaka så att kycklingbitarna täcks. Tillsätt ca 1 dl rapsolja eller smält kokosolja och skaka igen. Förslut påsen och slå in den i ytterligare en påse med klämma, så att marinaden inte läcker ut.

Om du vill ha starkare smak på kycklingen gör du en marinad med tandoorikrydda, sambal oelek, sesamolja och citronsaft i stället för bara tandoorikrydda. Det behövs inget salt eftersom det redan brukar vara tillsatt i kryddblandningen.

Lägg påsen med kycklingen i en djup tallrik och marinera i kylskåpet i 4-24 timmar.

Värm ugnen till 125 grader. Lägg kycklingen i en rymlig ugnsform och ugnsstek tills köttet är mört och genomstekt, det tar ungefär 1 timme. Låt gärna kycklingen stå kvar i ugnen på eftervärmen en liten stund så blir den extra saftig och fin. Servera med strimlad isbergssallad och raita! Eller en fräsch spenatsallad med rödlök och morot.


* Det går även bra att marinera 1 kg kycklingfilé i tandoorikrydda eller -marinad. Höj ugnstemperaturen till 200 grader och ugnsstek filéerna i aluminiumfolieklädd långpanna i cirka 20 minuter. Höj sedan till 225 grader och sätt på grillelementet och ugnsstek i ytterligare 5 minuter eller tills filéerna har fått fin färg och är genomstekta.



Följ mig gärna på instagram för daglig inspiration! @sandras_lchf_blogg


Nöt- och glutenfria ostfrallorLCHF - bakning

Posted by Sandra Medin Wed, January 04, 2017 10:17:40

Blog imageDe här läckra frallorna hittade jag på i somras. Jag brukar baka sesambröd men ville ha frallor, så då tillsatte jag lite pofiber i smeten så att den kan rullas till bollar. I går kväll åt vi frallorna med härlig rökt skinka, svecia, smör, gurka och paprika. Supergott!

Det är enkelt att förbereda smeten lite i förväg och ta med den när man åker bort, kanske till sommarstugan där man inte har alla ingredienser. Blanda bara de torra ingredienserna i dubbla plastpåsar. Tillsätt ägg och riven ost när du är på plats, blanda smeten och grädda som vanligt! Försök att undvika färdigriven ost i påse - de tillsätter ofta stärkelse för att oststrimlorna inte ska klibba ihop. Vi brukar köpa ost på extrapris och riva själva, både smakrika lagrade ostar och mildare sorter.

NÖT- OCH GLUTENFRIA OSTFRALLOR*

ca 12 frallor


300-400 g riven ost, gärna lagrad

5-6 ägg (beroende på storlek)

3 dl sesamfrön

1 dl pofiber

2 msk fiberhusk (malda psylliumfröskal)

2 tsk bakpulver

1 krm salt

vallmofrön eller sesamfrön att strö över frallorna (kan uteslutas)

GÖR SÅ HÄR:


Värm ugnen till 225 grader med varmluft.

Blanda sesamfrön, pofiber, fiberhusk, bakpulver och salt i en skål. Då fördelas fiberhusk och bakpulver i hela smeten och du slipper förhoppningsvis klumpar i smeten.

Riv ner osten i en bunke. Tillsätt äggen och vispa lite.

Rör ner de torra ingredienserna i ost- och äggblandningen så att allt blandas ordentligt.

Låt svälla i 10 minuter. Smeten ska vara så fast att den går att rulla till bollar men inte så hård att den faller sönder och smular sig. Tillsätt i sådana fall ett ägg och se om den håller ihop bättre. Tillsätt ytterligare ägg om det behövs.

Klä en plåt med bakplåtspapper. Häll kallt vatten i en skål så att du kan fukta händerna där när du rullar frallorna. Rulla 10-12 bollar av smeten och lägg dem på plåten. Platta till dem en aning. Strö gärna vallmofrön eller sesamfrön över bollarna och tryck lite lätt på dem så att fröna fastnar.

Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, sänk sedan till 175 grader och grädda i ytterligare 4-7 minuter tills frallorna har fått fin gyllenbrun färg och har blivit genomgräddade. Stäng gärna av ugnen och låt frallorna stå på eftervärmen i 5 minuter.

Ta ut plåten ur ugnen, dela frallorna och servera dem rykande heta med smör, ost, skinka och skivade grönsaker.

Förvara överblivna frallor i en påse i kylskåpet, annars möglar de fort. Eller dela dem och frys in dem, sen kan du bara rosta dem direkt från frysen vid behov.


* Du kan även baka ut degen till focaccia! Använd receptet ovan men baka ut degen i en smord ugnsform, ringla över olivolja, peta i kalamataoliver och rosmarinkvistar här och var och grädda i 175 grader tills brödet är genomgräddat, frasigt och gyllenbrunt (cirka 25-30 minuter).

Focaccian före ugnsbesöket:
Blog image
Focaccian efter ugnsbesöket:

Blog image

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR DAGLIG INSPIRATION @SANDRAS_LCHF_BLOGG

BasilikasillLCHF - julmat

Posted by Sandra Medin Fri, December 23, 2016 19:30:03

Blog imageNy sill! Det är så roligt att hitta på olika smakkombinationer. Nu har jag gjort en läcker basilikasill. Håll tillgodo! Gör den helst dagen innan så att smakerna hinner utvecklas.


BASILIKASILL

2-4 bufféportioner


12 bitar inlagd sill (eller 5-minuterssill), sköljda och klappade torra med hushållspapper

100 g färskost (typ philadelphiaost)

2 msk majonnäs

1/2 liten finhackad rödlök

1 pressad vitlöksklyfta

22 finstrimlade basilikablad (eller mer om du vill)

rejält med nymald tellicherrypeppar eller annan svartpeppar

1 stänk kajennpeppar

1 stänk mald kanel

salt efter smak


Gör så här:

Blanda färskost, rödlök, vitlök, basilika, svartpeppar, kajennpeppar och mald kanel i en skål. Smaka av och krydda mer om det behövs.

Det blir ganska mycket röra, så lägg knappt hälften av den i en skål och vips har du en smaksatt färskost till julbordet! Servera gärna hembakade nöt- och glutenfria frökex till färskoströran.

Tillsätt majonnäsen i resterande röra.

Skär sillbitarna i tunna skivor och vänd ner dem i färskoströran. Smaka av och krydda mer om det behövs.

Lägg upp basilikasillen i en vacker skål, garnera med några basilikablad och servera på julbordet.


Följ mig gärna på instagram @sandras_lchf_blogg





Rinis rödkålssalladLCHF - julmat

Posted by Sandra Medin Tue, December 20, 2016 09:32:36

Blog imageMin syster brukar göra en fräsch rödkålssallad med apelsin till julbordet. Den gör vi också varje år numera. Och man bestämmer själv om man vill äta apelsinfiléer eller inte eftersom de läggs i en separat skål (annars blir de missfärgade). Den är busenkel att göra.

UPPDATERING 23 DECEMBER 2016
Vi pimpade salladsdressingen med 2 tsk konjak smaksatt med saffran. Supergod och härlig smak! (Vi öste ner 1 pkt saffran (1/2 gram) i en liten glasburk med lock och tillsatte 1 msk konjak och skakade om. Vi smaksatte även apelsinsenapen med 2 tsk saffranskonjak. Och den funkar säkert också som smaksättning i ischoklad eller chokladtryffel. Snacka om användbar krydda! Och konjak!)

RINIS RÖDKÅLSSALLAD MED APELSIN

Du behöver:


1 ekologisk apelsin (eftersom skalet används) eller fler om du vill ha många apelsinfiléer
1/2 litet rödkålshuvud
1 rödlök (kan uteslutas, men ger fin smak)
1/2 dl olivolja
1-2 msk vitvinsvinäger
2-3 msk pressad saft från apelsinen (kan uteslutas)
1 tsk dijonsenap
rivet apelsinskal från 1 apelsin
salt
nymald svartpeppar
några stänk kajennpeppar


Gör så här:

Riv skalet på apelsinen fint och lägg det i en rymlig skål. Vispa ner vitvinsvinäger, olivolja, pressad apelsinsaft, dijonsenap, salt, peppar och kajennpeppar. Smaka av och krydda mer om det behövs.

Skala apelsinen med en kniv och skär försiktigt ut filéerna utan hinnor. Lägg dem i en liten skål.

Strimla rödkål och rödlök fint. Jag brukar strimla kål med en vass osthyvel. Ha gärna plasthandskar på dig, rödkålen färgar av sig.

Rör ner kål och lök i dressingen och vänd runt så att allt blandas väl. Smaka av och krydda mer om det behövs. Gör gärna salladen några timmar före servering så att smakerna hinner utvecklas. Förvara apelsinfiléerna i en separat burk om det blir något över.

Servera salladen till julbordets läckerheter!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR DAGLIG INSPIRATION! @SANDRAS_LCHF_BLOGG














Nötfria frökexLCHF - bakning

Posted by Sandra Medin Fri, September 16, 2016 11:38:00

Blog imageNu har jag ändrat mitt recept på frökex - och de är godare än nånsin! Numera gör jag ganska tjocka kex så att de håller ihop fint och man utan problem kan bre smör eller kanske krämig vitlöksost på dem. Dessutom har jag bytt ut mandelmjöl mot pofiber, så kexen är helt nötfria! Och naturligtvis glutenfria! Jag har även sänkt ugnstemperaturen till 125 grader så att kexen blir frasiga utan att riskera att brännas vid. Hoppas att du gillar mina uppgraderade kex!

På bilden ovan har kexen varit inne i 30 minuter och jag har just skurit dem i rutor. Sen åker de in igen!

UPPDATERING 21 december 2017

Tillsätt 2-3 påsar pepparkakskryddor i smeten så får du läckra pepparkakskex som passar finfint till blåmögelost och andra goda ostar på julbordet. En trevlig present att ge bort!


NÖTFRIA FRÖKEX - 3 PLÅTAR

4 dl sesamfrön

2 dl solrosfrön

2 dl linfrön

2 dl pumpafrön

1 1/2 dl pofiber

2 rågade msk fiberhusk

2-2 1/2 tsk salt

1 dl rapsolja/kokosolja/olivolja/smält ghee

7-8 dl vatten


GÖR SÅ HÄR:

Mät upp frön, pofiber, salt och fiberhusk i en bunke. Rör om så att allt blandas väl.

Tillsätt olja och rör om.

Tillsätt vatten och rör om. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt mer vatten om smeten är för fast.

Sätt ugnen på 125 grader (varmluft med fläkten på).

Bred ut smeten i ett tunt, sammanhängande lager på 3 bakplåtspappersklädda plåtar. Ta hjälp av en slickepott och doppa den i en skål kallt vatten då och då så att smeten inte fastnar. Om man gör kexen för tunna är det lätt hänt att de faller sönder när man ska lossa dem från plåten.

Ibland strör jag torkade örtkryddor, 1-2 msk smulad rosmarin och timjan, över den ena plåten innan kexen åker in i ugnen. Då får man helt underbara kex som passar utmärkt till chèvre och andra goda ostar. Eller strö vallmofrön över en av plåtarna, det ger också fin smak.

Grädda i cirka 30 minuter, ta sedan ut den första plåten som ställdes in och skär smeten i rutor med en kniv eller pizzaskärare. Ställ in plåten i ugnen igen. Skär sedan den andra och tredje plåten i rutor och ställ in den i ugnen igen.

Grädda i ytterligare 30 minuter, kolla sedan kexen. De ska vara gyllenbruna, frasiga och torra. Grädda dem i ytterligare 20-30 minuter om det behövs. Vid det här laget är vissa kex frasiga medan andra fortfarande är lite mjuka. Du kan nu välja att grädda dem i ytterligare 15-20 minuter eller bara stänga av ugnen och låta kexen stå på eftervärmen i ungefär 1 timme. Jag stängde av ugnen och lät dem stå kvar i ugnen - bra att spara lite energi!

Låt svalna på plåt eller galler. Förvara i lufttät burk.

Dippa kexen i fetaoströra, njut av kexen till ostbrickan eller smula dem över en läcker sallad.


Servera gärna kexen till en läcker ostbricka!

Blog image

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM FÖR DAGLIG INSPIRATION

@SANDRAS_LCHF_BLOGG