MatlagningPosted by Sandra Medin Thu, October 06, 2011 12:26:20Nu ska jag återigen vara testpilot hos Smartson.
Jag ska prova:
Bongs nya buljongtärningar utan tillsatser. Hoppas att de är bra, men vi brukar använda stekskyn till härliga gräddsåser.
Rydbergs bearnaisesås. Det går åt i vårt LCHF-kök!
Och slutligen ska jag prova Keldas nya exotiska såser, men de innehåller en massa konstigheter och väldigt lite fett, så jag får se om vi petar i oss den.
Fortsättning följer...
PS. I somras var jag testpilot för Lindahls ryska yoghurt. Den är bara för god för att vara sann! Rekommenderas varmt. Vi brukar blanda turkisk yoghurt med vispgrädde, det är också gott.


MatlagningPosted by Sandra Medin Mon, May 17, 2010 11:34:28Vi lagade lite tapas i vintras.
Chorizo a la sidra - eftersom vi ska till Asturias, patria querida, i sommar.
Och serranolindade pilgrimsmusslor.
Och fetaostfyllda cigarrer som inte har ett smack med Spanien att göra.
Gott!



MatlagningPosted by Sandra Medin Mon, May 17, 2010 11:22:59Nytt recept! Nja, snarare mitt gamla vanliga brödrecept (receptet finns i inlägget "Kräftor!" i kategorin Matlagning) pimpat med pesto och parmesan. Men gott blev det! Spröda och lite sega minipizzor.
Perfekta till ett glas rosévin i vårsolen!


MatlagningPosted by Sandra Medin Mon, September 28, 2009 15:26:24Nu mognar tomaterna i septembersolen. Underbara, söta och supergoda!
Och så är björnbären mogna.
Detta föranledde dessa två tomatsallader:
En med olivolja och nyinköpt, mumsig crema di balsamico. Och lite svartpeppar och flingsalt.
En med BJÖRNBÄR och ovanstående dressing + lite honung. Ljuvligt gott med björnbär till tomater! Fler nya kombinationer ska upptäckas så fort fler bär mognar.


MatlagningPosted by Sandra Medin Mon, September 21, 2009 14:22:13Smaskig ugnspannkaka med grovt rågmjöl, vetemjöl, ägg, Oatly och salt.
Och kanel och kajennpeppar.
Och BLÅBÄR! Både i smeten och rårörda med honung ovanpå.
Så ska en lunch smaka!

MatlagningPosted by Sandra Medin Mon, September 07, 2009 17:51:20Jag är en mozzarellafjälla!
I helgen åt vi rätten på bilden: tjocka skivor av mozzarella, tomat och nektarin! Sen ringlade vi på lite olivolja och balsamvinäger, strödde på peppar och flingsalt och toppade med egenodlad basilika. Nektariner är verkligen supergott till mozzarella. De tar fram smaker som annars håller sig i bakgrunden.
Eller så kan man göra ugnsbakade nektariner och äta med glass.
Eller göra en smulpaj med nektariner
Eller bara äta dem som de är! Och nu är de bra och i säsong!

Och keramikfatet har jag gjort själv!

Choose image for share content |
---|
|