Sandras LCHF-blogg

Sandras LCHF-blogg

Om Sandras LCHF-blogg

Här hittar du läckra LCHF-rätter till vardag och fest.
Jag gillar mat från jordens alla hörn, men det spanska köket ligger mig extra varmt om hjärtat. Svensk husmanskost går ju inte heller av för hackor, så det finner du också här. Dessutom är jag väldigt förtjust i fräscha grönsaker och lagar mycket mat med inspiration från länderna runt Medelhavet.

Tack vare min mat har min sambo blivit av med diabetes typ 2 och en massa mediciner.
Vi mår toppen båda två och går sakta men säkert ner i vikt.
VARMT VÄLKOMMEN!

Följ mig på instagram: @sandras_lchf_blogg

Halloumipommes

LCHF - ostPosted by Sandra Medin Tue, September 26, 2017 09:11:15

Pommes frites* - fast med halloumi!
Supergott, frasigt, underbart, läckert - varför har jag inte gjort det här tidigare?

Så kommer du nog att tänka när du sätter tänderna i de små läckerbitarna. Som dessutom är busenkla att laga:

Skär 1 paket halloumi i centimetertjocka stavar.

Häll 2-3 cm valfri olja (jag använde rapsolja men kokosolja eller ghee går också bra) i en rymlig kastrull.

Värm upp oljan till 180 grader.

Lägg försiktigt ner ungefär hälften av halloumistavarna i oljan med hjälp av en hålslev. De ska börja fräsa och bubbla på en gång!

Vänd dem med hålslev och/eller metalltång och ta upp dem när de är gyllenbruna. Lägg dem på en bit hushållspapper i en varm djup tallrik (vi värmer tallrikar i mikron).

Fritera resten av halloumistavarna på samma sätt.

Avjut dem med härliga dipsåser, t.ex. guacamole och pico de gallo eller en saftig biff och bea.

* Du kan även göra pommes frites på kålrot eller rotselleri. Jättegott men inte i närheten av halloumipommes!


Följ mig gärna på instagram för daglig inspiration! @sandras_lchf_blogg









  • Comments(0)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post210

Gambas al ajillo - heta vitlöksräkor

LCHF - fisk & skaldjurPosted by Sandra Medin Tue, April 18, 2017 16:14:11


Heta vitlöksräkor är nog för gott för att vara sant! Och det är en väldigt lättlagad rätt.
Så ta fram din inre spanjor och laga heta gambas al ajillo!


Gambas al ajillo - heta vitlöksräkor (2 portioner)


300 g upptinade råa stora räkor (eller 10-12 räkor per person)

12-16 finhackade vitlöksklyftor

olivolja

havssalt efter smak

några stänk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)



Gör så här:

Värm ugnen till 250 grader, grill och varmluft.

Skala räkorna men låt skalet längst ut på stjärten sitta kvar. Rensa även bort tarmen med en vass kniv om det behövs.

Fördela räkorna i två portionsformar. Varva räkorna med finhackad vitlök (6-8 klyftor per portionsform), lite havssalt och rökt paprikapulver (pimentón de la Vera). Ringla över en rejäl slurk olivolja.

Ställ formarna på ugnsfasta tallrikar (då blir det lättare att ta ut dem ur ugnen). Ställ in formarna högt upp i riktigt het ugn i cirka 5 minuter*. Ta ut dem och rör om räkorna lätt och ställ in dem i ugnen igen i 2 minuter. Klart!

Se till att duka fram en sked också så att du får upp den läckra vitlöksoljan...
Eller servera med en läcker LCHF-baguette eller frasiga ostfrallor. Smaklig måltid!


*Kortare tid i ugnen om du använder kokta räkor.


Så här såg de råa räkorna ut innan de åkte in i ugnen:



Följ mig gärna på instagram för daglig inspiration! @sandras_lchf_blogg





  • Comments(0)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post209

Örtmajonnäs

LCHF - majo, ghee, kryddsmörPosted by Sandra Medin Wed, March 22, 2017 09:36:55
Snart är det påsk! Då kanske det vankas lax eller annan god fisk. Eller varför inte kyckling? Örtmajonnäs är perfekt till fisk och väldigt enkel att svänga ihop. Gör helst majonnäsen själv - den blir så mycket godare! Och utan tillsatser.

HETT PÅSKTIPS! Blanda örtmajonnäsen med avrunna och strimlade inlagda sillfiléer så får du en härlig påsksill.

ÖRTMAJONNÄS - 4 PORTIONER


2 dl majonnäs (helst hemlagad)

3 msk hackad gräslök

2 msk hackad persilja

1 msk hackad dill

1 tsk dijonsenap

salt, svartpeppar och kajennpeppar efter smak

GÖR SÅ HÄR:

Blanda allt och häll upp i en vacker skål. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet i några timmar så att smakerna utvecklas eller gör såsen dagen innan den ska ätas. Ta fram såsen cirka 30 minuter före servering så att den smakar så mycket som möjligt.

Servera gärna med sesampanerad rödspätta, strimlad isbergssallad och citron.


Vi åt den här underbart frasiga sesampanerade rödspättan till örtmajonnäsen!




Följ mig på instagram för daglig inspiration @sandras_lchf_blogg








  • Comments(2)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post208

Tandoorikyckling

LCHF - kycklingPosted by Sandra Medin Tue, January 17, 2017 14:03:08


Finns det nåt godare än tandoorikyckling? Finns det nåt mer lättlagat än tandoorikyckling? Tveksamt! Så här gör jag:

TANDOORIKYCKLING: 4 PORTIONER

Du behöver:


1 kg kycklingklubbor eller ben*

5-8 msk tandoorikrydda av bra kvalitet

raps- eller kokosolja

1 tsk sambal oelek (kan uteslutas)

1 tsk sesamolja (kan uteslutas)

2 tsk citronsaft (kan uteslutas)


GÖR SÅ HÄR:

Köp en bra tandoorikrydda i en asiatisk butik. Tina kycklingklubborna/-benen om de är frysta. Dela kycklingklubborna i leden så att du får en lårbit och ett ben, lägg dem i en stor plastpåse, häll på kryddan, förslut påsen och skaka så att kycklingbitarna täcks. Tillsätt ca 1 dl rapsolja eller smält kokosolja och skaka igen. Förslut påsen och slå in den i ytterligare en påse med klämma, så att marinaden inte läcker ut.

Om du vill ha starkare smak på kycklingen gör du en marinad med tandoorikrydda, sambal oelek, sesamolja och citronsaft i stället för bara tandoorikrydda. Det behövs inget salt eftersom det redan brukar vara tillsatt i kryddblandningen.

Lägg påsen med kycklingen i en djup tallrik och marinera i kylskåpet i 4-24 timmar.

Värm ugnen till 125 grader. Lägg kycklingen i en rymlig ugnsform och ugnsstek tills köttet är mört och genomstekt, det tar ungefär 1 timme. Låt gärna kycklingen stå kvar i ugnen på eftervärmen en liten stund så blir den extra saftig och fin. Servera med strimlad isbergssallad och raita! Eller en fräsch spenatsallad med rödlök och morot.


* Det går även bra att marinera 1 kg kycklingfilé i tandoorikrydda eller -marinad. Höj ugnstemperaturen till 200 grader och ugnsstek filéerna i aluminiumfolieklädd långpanna i cirka 20 minuter. Höj sedan till 225 grader och sätt på grillelementet och ugnsstek i ytterligare 5 minuter eller tills filéerna har fått fin färg och är genomstekta.



Följ mig gärna på instagram för daglig inspiration! @sandras_lchf_blogg


  • Comments(2)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post207

Nöt- och glutenfria ostfrallor

LCHF - bakningPosted by Sandra Medin Wed, January 04, 2017 10:17:40

De här läckra frallorna hittade jag på i somras. Jag brukar baka sesambröd men ville ha frallor, så då tillsatte jag lite pofiber i smeten så att den kan rullas till bollar. I går kväll åt vi frallorna med härlig rökt skinka, svecia, smör, gurka och paprika. Supergott!

Det är enkelt att förbereda smeten lite i förväg och ta med den när man åker bort, kanske till sommarstugan där man inte har alla ingredienser. Blanda bara de torra ingredienserna i dubbla plastpåsar. Tillsätt ägg och riven ost när du är på plats, blanda smeten och grädda som vanligt! Försök att undvika färdigriven ost i påse - de tillsätter ofta stärkelse för att oststrimlorna inte ska klibba ihop. Vi brukar köpa ost på extrapris och riva själva, både smakrika lagrade ostar och mildare sorter.

NÖT- OCH GLUTENFRIA OSTFRALLOR*

ca 12 frallor


300-400 g riven ost, gärna lagrad

5-6 ägg (beroende på storlek)

3 dl sesamfrön

1 dl pofiber

2 msk fiberhusk (malda psylliumfröskal)

2 tsk bakpulver

1 krm salt

vallmofrön eller sesamfrön att strö över frallorna (kan uteslutas)

GÖR SÅ HÄR:


Värm ugnen till 225 grader med varmluft.

Blanda sesamfrön, pofiber, fiberhusk, bakpulver och salt i en skål. Då fördelas fiberhusk och bakpulver i hela smeten och du slipper förhoppningsvis klumpar i smeten.

Riv ner osten i en bunke. Tillsätt äggen och vispa lite.

Rör ner de torra ingredienserna i ost- och äggblandningen så att allt blandas ordentligt.

Låt svälla i 10 minuter. Smeten ska vara så fast att den går att rulla till bollar men inte så hård att den faller sönder och smular sig. Tillsätt i sådana fall ett ägg och se om den håller ihop bättre. Tillsätt ytterligare ägg om det behövs.

Klä en plåt med bakplåtspapper. Häll kallt vatten i en skål så att du kan fukta händerna där när du rullar frallorna. Rulla 10-12 bollar av smeten och lägg dem på plåten. Platta till dem en aning. Strö gärna vallmofrön eller sesamfrön över bollarna och tryck lite lätt på dem så att fröna fastnar.

Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, sänk sedan till 175 grader och grädda i ytterligare 4-7 minuter tills frallorna har fått fin gyllenbrun färg och har blivit genomgräddade. Stäng gärna av ugnen och låt frallorna stå på eftervärmen i 5 minuter.

Ta ut plåten ur ugnen, dela frallorna och servera dem rykande heta med smör, ost, skinka och skivade grönsaker.

Förvara överblivna frallor i en påse i kylskåpet, annars möglar de fort. Eller dela dem och frys in dem, sen kan du bara rosta dem direkt från frysen vid behov.


* Du kan även baka ut degen till focaccia! Använd receptet ovan men baka ut degen i en smord ugnsform, ringla över olivolja, peta i kalamataoliver och rosmarinkvistar här och var och grädda i 175 grader tills brödet är genomgräddat, frasigt och gyllenbrunt (cirka 25-30 minuter).

Focaccian före ugnsbesöket:

Focaccian efter ugnsbesöket:


FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR DAGLIG INSPIRATION @SANDRAS_LCHF_BLOGG

  • Comments(0)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post206

Basilikasill

LCHF - julmatPosted by Sandra Medin Fri, December 23, 2016 19:30:03
Ny sill! Det är så roligt att hitta på olika smakkombinationer. Nu har jag gjort en läcker basilikasill. Håll tillgodo! Gör den helst dagen innan så att smakerna hinner utvecklas.


BASILIKASILL

2-4 bufféportioner


12 bitar inlagd sill (eller 5-minuterssill), sköljda och klappade torra med hushållspapper

100 g färskost (typ philadelphiaost)

2 msk majonnäs

1/2 liten finhackad rödlök

1 pressad vitlöksklyfta

22 finstrimlade basilikablad (eller mer om du vill)

rejält med nymald tellicherrypeppar eller annan svartpeppar

1 stänk kajennpeppar

1 stänk mald kanel

salt efter smak


Gör så här:

Blanda färskost, rödlök, vitlök, basilika, svartpeppar, kajennpeppar och mald kanel i en skål. Smaka av och krydda mer om det behövs.

Det blir ganska mycket röra, så lägg knappt hälften av den i en skål och vips har du en smaksatt färskost till julbordet! Servera gärna hembakade nöt- och glutenfria frökex till färskoströran.

Tillsätt majonnäsen i resterande röra.

Skär sillbitarna i tunna skivor och vänd ner dem i färskoströran. Smaka av och krydda mer om det behövs.

Lägg upp basilikasillen i en vacker skål, garnera med några basilikablad och servera på julbordet.


Följ mig gärna på instagram @sandras_lchf_blogg





  • Comments(0)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post205

Rinis rödkålssallad

LCHF - julmatPosted by Sandra Medin Tue, December 20, 2016 09:32:36
Min syster brukar göra en fräsch rödkålssallad med apelsin till julbordet. Den gör vi också varje år numera. Och man bestämmer själv om man vill äta apelsinfiléer eller inte eftersom de läggs i en separat skål (annars blir de missfärgade). Den är busenkel att göra.

UPPDATERING 23 DECEMBER 2016
Vi pimpade salladsdressingen med 2 tsk konjak smaksatt med saffran. Supergod och härlig smak! (Vi öste ner 1 pkt saffran (1/2 gram) i en liten glasburk med lock och tillsatte 1 msk konjak och skakade om. Vi smaksatte även apelsinsenapen med 2 tsk saffranskonjak. Och den funkar säkert också som smaksättning i ischoklad eller chokladtryffel. Snacka om användbar krydda! Och konjak!)

RINIS RÖDKÅLSSALLAD MED APELSIN

Du behöver:


1 ekologisk apelsin (eftersom skalet används) eller fler om du vill ha många apelsinfiléer
1/2 litet rödkålshuvud
1 rödlök (kan uteslutas, men ger fin smak)
1/2 dl olivolja
1-2 msk vitvinsvinäger
2-3 msk pressad saft från apelsinen (kan uteslutas)
1 tsk dijonsenap
rivet apelsinskal från 1 apelsin
salt
nymald svartpeppar
några stänk kajennpeppar


Gör så här:

Riv skalet på apelsinen fint och lägg det i en rymlig skål. Vispa ner vitvinsvinäger, olivolja, pressad apelsinsaft, dijonsenap, salt, peppar och kajennpeppar. Smaka av och krydda mer om det behövs.

Skala apelsinen med en kniv och skär försiktigt ut filéerna utan hinnor. Lägg dem i en liten skål.

Strimla rödkål och rödlök fint. Jag brukar strimla kål med en vass osthyvel. Ha gärna plasthandskar på dig, rödkålen färgar av sig.

Rör ner kål och lök i dressingen och vänd runt så att allt blandas väl. Smaka av och krydda mer om det behövs. Gör gärna salladen några timmar före servering så att smakerna hinner utvecklas. Förvara apelsinfiléerna i en separat burk om det blir något över.

Servera salladen till julbordets läckerheter!

FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR DAGLIG INSPIRATION! @SANDRAS_LCHF_BLOGG














  • Comments(0)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post204

Nötfria frökex

LCHF - bakningPosted by Sandra Medin Fri, September 16, 2016 11:38:00

Nu har jag ändrat mitt recept på frökex - och de är godare än nånsin! Numera gör jag ganska tjocka kex så att de håller ihop fint och man utan problem kan bre smör eller kanske krämig vitlöksost på dem. Dessutom har jag bytt ut mandelmjöl mot pofiber, så kexen är helt nötfria! Och naturligtvis glutenfria! Jag har även sänkt ugnstemperaturen till 125 grader så att kexen blir frasiga utan att riskera att brännas vid. Hoppas att du gillar mina uppgraderade kex!

På bilden ovan har kexen varit inne i 30 minuter och jag har just skurit dem i rutor. Sen åker de in igen!

UPPDATERING 24 NOVEMBER 2016

Tillsätt 1-1 1/2 påsar pepparkakskryddor i smeten så får du läckra pepparkakskex som passar finfint till blåmögelost och andra goda ostar på julbordet. En trevlig present att ge bort!


NÖTFRIA FRÖKEX - 3 PLÅTAR

4 dl sesamfrön

2 dl solrosfrön

2 dl linfrön

2 dl pumpafrön

1 1/2 dl pofiber

2 rågade msk fiberhusk

2-2 1/2 tsk salt

1 dl rapsolja/kokosolja/olivolja/smält ghee

7-8 dl vatten


GÖR SÅ HÄR:

Mät upp frön, pofiber, salt och fiberhusk i en bunke. Rör om så att allt blandas väl.

Tillsätt olja och rör om.

Tillsätt vatten och rör om. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt mer vatten om smeten är för fast.

Sätt ugnen på 125 grader (varmluft med fläkten på).

Bred ut smeten i ett tunt, sammanhängande lager på 3 bakplåtspappersklädda plåtar. Ta hjälp av en slickepott och doppa den i en skål kallt vatten då och då så att smeten inte fastnar. Om man gör kexen för tunna är det lätt hänt att de faller sönder när man ska lossa dem från plåten.

Ibland strör jag torkade örtkryddor, 1-2 msk smulad rosmarin och timjan, över den ena plåten innan kexen åker in i ugnen. Då får man helt underbara kex som passar utmärkt till chèvre och andra goda ostar. Eller strö vallmofrön över en av plåtarna, det ger också fin smak.

Grädda i cirka 30 minuter, ta sedan ut den första plåten som ställdes in och skär smeten i rutor med en kniv eller pizzaskärare. Ställ in plåten i ugnen igen. Skär sedan den andra och tredje plåten i rutor och ställ in den i ugnen igen.

Grädda i ytterligare 30 minuter, kolla sedan kexen. De ska vara gyllenbruna, frasiga och torra. Grädda dem i ytterligare 20-30 minuter om det behövs. Vid det här laget är vissa kex frasiga medan andra fortfarande är lite mjuka. Du kan nu välja att grädda dem i ytterligare 15-20 minuter eller bara stänga av ugnen och låta kexen stå på eftervärmen i ungefär 1 timme. Jag stängde av ugnen och lät dem stå kvar i ugnen - bra att spara lite energi!

Låt svalna på plåt eller galler. Förvara i lufttät burk.

Dippa kexen i fetaoströra, njut av kexen till ostbrickan eller smula dem över en läcker sallad.


Servera gärna kexen till en läcker ostbricka!



FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM FÖR DAGLIG INSPIRATION

@SANDRAS_LCHF_BLOGG






  • Comments(2)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post203

Sommarsallad

LCHF - vegoPosted by Sandra Medin Wed, August 24, 2016 14:37:05

Ja, det är fortfarande sommar! 22 grader i skuggan idag och strålande sol.

Det här är en liten men naggande god sallad som passar till nästan vad som helst: härliga charkuterier och ostar, grillat kött, grillad korv, grillad kyckling, kycklingvingar, grillad halloumi... Ja, du fattar.

Vi åt Scans goda råkorv med 95 % kötthalt - jättegoda och smakrika. Min favorit är den med rosmarin och fänkål. Den påminner om engelsk sausage i smaken, så den köper vi nog igen och lagar English breakfast framöver!

Salladen är busenkel att göra. Variera gärna med andra grönsaker som du odlar eller råkar ha hemma. Det är lite fransk touch på den eftersom jag använder dragonvinäger, men den är minst lika god med sherryvinäger eller annan vinäger. Du får prova dig fram!

SOMMARSALLAD - 2 PORTIONER

3-4 strimlade salladsblad (cosmopolitan eller roman)

1 stor tomat


DRESSING


2 finhackade schalottenlökar

1 pressad vitlöksklyfta

3 msk olivolja

2 msk dragonvinäger (eller annan vinäger, t.ex. sherryvinäger)

2 tsk torkad dragon eller efter smak

några stänk kajennpeppar

salt och nymald svartpeppar


GÖR SÅ HÄR:

Blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av och krydda mer om det behövs. Låt gärna dressingen dra en stund så att smakerna hinner utvecklas.

Lägg salladen på ett vackert fat. Skär tomaten i klyftor och lägg den på salladen.

Ringla dressingen över tomatklyftorna. Klart!



FÖLJ MIG GÄRNA PÅ INSTAGRAM FÖR DAGLIG INSPIRATION @SANDRAS_LCHF_BLOGG





  • Comments(2)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post202

Skinkröra

LCHF - såser & rörorPosted by Sandra Medin Mon, July 11, 2016 10:07:40

Det är högsommarvärme på väg till Stockholmstrakten! Vi hade härligt väder i helgen, förutom ösregnet och åskan som passerade i lördags kväll... Vi passade på att äta frukost ute på däcket i lördags - då var det soligt! Jag svängde ihop en snabb skinkröra och serverade den med salladsblad, avokado, gurka och tomat. Fräscht och mättande! Och röran är superenkel att göra, så det är perfekt mat för lata sommardagar.

Skinkröra - 2 portioner

200 g kokt eller rökt skinka, gärna i tunna skivor

2 dl majonnäs (helst hemlagad) eller 1 dl majonnäs och 1 dl crème fraiche

1-2 msk riven pepparrot (jag tar riven pepparrot på tub - enkelt och smidigt)

1 tsk dijonsenap

2 stänk kajennpeppar

salt och nymald svartpeppar efter behag

2 msk hackad gräslök, om du känner för det

Till servering - välj det du gillar:

Skivad avokado
Skivade kokta ägg
Skivade tomater
Skivad gurka
Salladsblad - romansallad, cosmopolitansallad eller isbergssallad
Skivade cornichons
Kapris

Gör så här:

Lägg skinkskivorna i en hög och strimla dem tunt. Lägg dem i en skål.

Tillsätt majonnäs, pepparrot och kryddor och rör om till en krämig röra. Smaka av och krydda mer om det behövs. Tillsätt eventuellt hackad gräslök och rör om. Blanda gärna röran en stund innan den ska ätas - då kommer smakerna fram ordentligt.

Servera gärna med salladsblad, avokado, kokt ägg och skivad gurka och tomat. Utmärkt frukost- eller lunchmat. Eller varför inte lägga röran och tillbehören i burkar och ta med allt på en improviserad picknick? Smaklig måltid!

Följ mig gärna på instagram för daglig inspiration! @sandras_lchf_blogg




  • Comments(0)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post201

Midsommarsmör

LCHF - majo, ghee, kryddsmörPosted by Sandra Medin Thu, June 23, 2016 12:47:00

Äntligen midsommar!

Årets bästa dag, tycker jag
eftersom det är min födelsedag!

Därför har jag hittat på ett midsommarsmör som passar finfint till grillad lax eller annan fin fisk. Eller fläskfilé eller grillade grönsaker. Eller på frökex.

MIDSOMMARSMÖR - 2 rullar

400 g smör

3/4 dl finriven lagrad västerbottenost eller prästost

4 msk fryst hackad dill

rivet skal från 1 ekologisk citron + saften från 1/2 citron

20 varv med svartpepparkvarnen

1 stänk kajennpeppar

Gör så här:

Ställ fram smöret så att det blir mjukt. Eller kör det 1 minut på 20 % effekt i mikron.

Blanda alla smaksättare i en bunke. Klicka ner smöret och vispa med elvisp. Smaka av och krydda eller salta mer om du vill.

Dela ett ark bakplåtspapper och klicka ut hälften av smöret på längden i mitten av en av pappersbitarna. Tryck försiktigt ihop smöret till en korv och förslut den, ungefär som en smällkaramell. Gör likadant med resten av smöret.

Lägg i en plastpåse och frys in.

Servera i skivor, särskilt till fisk och kyckling.

Prova även mitt thaismör! Det är supergott till grillat fläskkött och kyckling.

GLAD MIDSOMMAR

Följ mig gärna på instagram för daglig inspiration! @sandras_lchf_blogg



  • Comments(1)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post199

Blåmögeloströra

LCHF - såser & rörorPosted by Sandra Medin Wed, May 11, 2016 09:07:46

Nu är det rörigt värre här på bloggen! 2 recept på röror i rad.

Den här blåmögeloströran snor du ihop jättesnabbt. Och den blir supergod!

Jag använder dansk danablu, den smular sig bra och har fin smak. Brukar köpa en halvmåne på Willys då och då. God på ostbrickan, gärna med valnötter till. Frys osten som blir över och använd till goda gräddsåser.


Blåmögeloströra:


150-200 g danablu
2 1/2 dl crème fraiche eller smetana eller färskost eller Garants kokosgrädde
lite salt
några stänk kajennpeppar

Gör så här:


Finfördela osten med en gaffel i en bunke. Salta och peppra lite och rör om.

Tillsätt crème fraiche och rör om. Smaka av och krydda mer om det behövs.

Lägg upp i en fin skål och servera eller plasta in skålen och förvara i kylskåpet fram till serveringen. Blanda gärna röran några timmar innan den ska ätas så att smakerna hinner utvecklas.


Jättegod röra till heta kycklingvingar, spareribs eller bara som dip till grönsaker, t.ex. selleristavar och endiv. Paprika funkar inget vidare till blåmögelost, har jag märkt...


Följ mig gärna på instagram för daglig inspiration! @sandras_lchf_blogg







  • Comments(0)//sandraslchfblogg.sandramedin.se/#post198
Next »